Otac preminule glumice Misty Upham tvrdi

Nastradala je u bijegu od policije koja joj se rugala: 'Ti glumačka zvijezda? Požali se Clooneyju!'

Hronika 18.10.14, 17:24h

Nastradala je u bijegu od policije koja joj se rugala: 'Ti glumačka zvijezda? Požali se Clooneyju!'
Misty se bojala policijskih službenika s razlogom, rekao je otac preminule glumice, Charles Misty, pozivajući se na prethodni događaj kada je policija provocirala i vrijeđala Misty prilikom prisilnog odvođenja na hitnu

Dan nakon što je u predgrađu Seattlea pronađeno tijelo 32-godišnje glumice Misty Upham, članovi njene porodice dali su izjavu u kojoj navode da ne vjeruju da je počinila samoubistvo, već da je nastradala dok je bježala od policije. 

 

Iz ureda mrtvozornika koji je bio na dužnosti kada je Mistyino tijelo pronađeno još nije stigla službena izjava o uzroku njene smrti, no potvrđeno je da je glumica preminula 5. oktobra, dva dana prije nego je njena porodica prijavila nestanak.

 

Glumičino tijelo pronašli su članovi porodice i prijatelji u četvrtak, a njen otac kritizirao je lokalnu policiju zbog činjenice da odgovorni i nadležni policijski službenici nisu pomagali u potrazi.

 

"Misty se bojala policijskih službenika s razlogom", rekao je otac preminule glumice, Charles Misty, pozivajući se na prethodni događaj kada je policija provocirala i vrijeđala Misty prilikom prisilnog odvođenja na hitnu.

 

Prema priči oca preminule glumice, policijski su službenici tada glumici stavili lisice i smjestili je u policijsko vozilo. Neki od policijskih službenika počeli su joj se zatim rugati, a kako je bio mrak policajci nisu vidjeli da njena porodica još stoji vani i gleda ih. Misty je počela plakati i rekla im da se ne smiju tako ponašati, da je ona poznata glumica i da će upotrijebiti svoje veze protiv njih, na što joj je jedan od policijskih službenika rekao: "A ti si glumačka zvijezda? Zašto se onda ne požališ Georgeu Clooneyju?"

 

"Misty je ubrzo nakon tog događaja nestala. Da smo tražili u pravom smjeru možda smo je mogli pronaći prije nego je nastradala. Grozno je to što je policija napravila, Misty je bježala od njih i vjerovatno pala i ozlijedila se. Tragično je da policija nije poduzela ništa da je pronađe, niti su joj medicinske službe osigurale odgovarajući tretman", navodi glumicin otac, prenosi The Washington Post. 

 

Iz nadležne policijske stanice javili su da nisu mogli napraviti ništa više, jer je Misty odrasla osoba koja je svojevoljno napustila svoj dom. Misty Upham patila je od duševnih bolesti veliki dio svoga života, uključujući bipolarni poremećaj, depresiju i anksioznost.

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI