'Gužvanje' lica najveći problem

Uzrokuje li način na koji spavate bore?

ŽENA iN 01.10.14, 15:43h

Uzrokuje li način na koji spavate bore?
Za mladolik ten iznimno je važan dobar san.

 

 

 

To naravno, uključuje obaveznih 7 do 8 sati sna koji omogućuju da se koža odmori i regenerira, ali i način na koji spavaš.

 

Kod mnogih žena obješena koža i bore pojavljuju se upravo zbog načina na koji spavaju, a s obzirom na to da se jednaki pokreti ponavljaju svake noći, mnoge žene same nesvjesno kvare svoj izgled.

 

Za kožu je najgore spavanje na boku i trbuhu jer tako svake noći "gužvamo lice" po jastuku punih 8 sati, upozoravaju stručnjaci. Zbog takvog spavanja bore nastaju na području oko očiju, nosa i na obrazima, ali i na grudima!

 

Za lijep izgled svakako bi se trebalo potruditi i naučiti spavati na leđima, a ako se nikako ne možeš oprostiti od spavanja na boku, barem utoni u san dok si na leđima.

 

Možeš koristiti i veliki jastuk koji koriste i trudnice te na njega prebaciti težinu s ramena i trupa - to će pomoći da lakše zaspiš, a opet lice neće biti pritisnuto na jastuk.

 

Još jedan "starinski savjet" koji svakako pali je spavanje na satenskoj jastučnici. Lice na satenu jednostavno klizi, dok se na pamuku "gužva".

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI