JOŠ UVIJEK NEPOZNATO ŠTA JE PRETHODILO INCIDENTU

Suspendovana petorica policajaca koji su pretukli brata premijera Aleksandra Vučića

Hronika 01.10.14, 09:05h

Suspendovana petorica policajaca koji su pretukli brata premijera Aleksandra Vučića
U niškom odredu Žandarmerije juče su suspendovana petorica pripadnika koji su učestvovali u intervenciji u kojoj je pretučen brat premijera Srbije Andrej Vučić, potvrdio je za Danas komandant Žandarmerije Milenko Božović

Božović je rekao da je istraga još u toku, ali nije odgovorio gdje se nalaze snimci koji pokazuju šta je prethodilo incidentu.

 

Osim MUP, istragu o tom slučaju vodi i vojna policija i Vojnobezbjednosna agencija (VBA).

 

Vojna policija i VBA prikupljaju informacije o incidentu koji se dogodio u nedjelju tokom Parade ponosa, kada su pripadnici Žandarmerije pretukli Vučića i pripadnike Bataljona vojne policije specijalne namene „Kobre“, koji su tom prilikom bili u njegovoj pratnji, izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

 

On je dodao da neće davati nikakve izjave o tom događaju dok se istraga ne završi i objasnio da su pripadnici „Kobri“, koji su dio obezbjeđenja premijera Srbije, u nedjelju pošli kao pratnja Vučića do stana premijerovih roditelja, upravo da ne bi došlo do nekog incidenta.

 

- Nisam ovlašćen da dajem bilo kakve izjave na ovu temu, to može samo Biro. Mogu samo da kažem da radimo na utvrđivanju činjenica u vezi sa ovim slučajem - rekao je za Danas komandant niškog odreda Žandarmerije Senad Koštić.

 

On nije želio da odgovori na pitanje da li je tačno da je Žandarmeriji oduzet snimak početka intervencije, na kojoj je snimljen i povod za nju.

 

 

(alo.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI