VELIKI TRIJUMF NA PARKU PRINČEVA

PSG i bez Ibrahimovića srušio Barcelonu

Sport 30.09.14, 22:56h

PSG i bez Ibrahimovića srušio Barcelonu
Nogometaši Paris Saint-Germaina su bez dvojice najboljih igrača, Zlatana Ibrahimovića i kapetana Thiaga Silve, svladali Barcelonu 3-2 (2-1) u 2. kolu slupine F Lige prvaka, nanijevši Kataloncima prvi poraz ove sezone u svim natjecanjima. Bili su to ujedno i prvi pogoci koje je Barça primila, u osmom nastupu

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je 68 minuta, nije imao prostora za dubinska proigravanja, a kumovao je pri drugom pogotku domaćih, koji su loptu prepustili gostima i uredotočili se na kontre i prekide, što je urodilo plodom kod sva tri gola.

Zlatan Ibrahimović ipak nije bio spreman, nije najboljeg igrača i strijelca francuskog prvaka bilo niti na klupi, kao ni Thiaga Silve i Lavezzija. Umjesto švedskog reprezentativca, kako je i bilo najavljeno, zaigrao je Pastore, a u vrh napada pomaknut je Cavani, no u organizaciji napada, apoglavito kontranapada, Argentinac i Urugvajac bi mijenjali mjesta; Laurent Blanc je svojim najbržim igračima, Lucasom Mouru i Cavanijem, želio iskoristiti prostor koji su svojim otvaranjem ostavljali Barçini bekovi Alves i Alba.

 

S druge strane, Luis Enrique je u odnosu na najave ostavio Piquea na klupi, a na stopera s Mathieuom postavio Mascherana, odlučio se na brzinu, a ne na visinu, u čemu je čak i bilo logike, iz igre i kontri domaći nisu bili očekivano opasni, ali tako posloženi gosti bili su izrazito ranjivi na prekide, samo Busquets i spomenuti Mathieu od visokih igrača nisu bili dovoljni, tako da nije slučajno PSG prva dva pogotka zabio nakon prekida.

 

U 10. minuti, nakon Alvesova igranja rukom, Lucas Moura je nabacio, a David Luiz pokraj Mascherana primio loptu u srcu šesnaesterca i iz okreta pogodio po zemlji. Moža je Brazilac u skoku malo i odgurnuo Argentinca, no talijanski sudac Rizzoli taj intenzitet kontakta nije procijenio dovoljnim za prekršaj. Već u sljedećem napadu gosti su izjednačili, Neymar, Messi, Iniesta i strijelac Messi malonogometnom su akcijom u nekoliko poteza matirali Sirigua.

 

Imao je potom prigodu Cavani, ali pucao previsoko, s druge strane je Sirigu obranio Messijev volej, pa Neymar na Messijevo dodavanje prebacio i domaćeg vratara i vrata, a u 26. minuti, nakon udarca iz kuta, 2-1. Motta je nabacio na drugu vratnicu, a tamo se prišuljao najniži igrač Parižana Marco Verratti i iza Rakitićevih leđa pogodio mrežu Ter Stegena, koji je ostao u raskoraku. Do kraja poluvremena Barça je još povećala posjed, ali jalov, samo je Iniesta u 29. minuti pucao preko vratiju, a Mascherano u 31. u blok.

 

U drugih 45 minuta ušlo se s istim snagama i istom taktikom, kontra vs. posjed. Nakon što se Cavani u 48. minuti poskliznuo u mat-poziciji, u 54. je Matuidi iz drugog plana utrčao na drugu vratnicu i pogodio za 3-1, Dani Alves je ostao prekratak. Samo dvije minute kasnije Alves je u kaznenom prostoru pronašao Neymara koji je mekano primio loptu i naciljao uza samu vratnicu za 3-2.

 

Prvi je, jasno, mijenjao Luis Enrique, u 69. minuti je našeg Rakitića, koji nije uspijevao napraviti višak protiv fizički jačih paroških vezista predvođenih Matuidijem, zamijenio veteran Xavi, ništa to nije donijelo gostima. Blanc je odmah odgovorio svježim vezistom, francuskim reprezentativcem Cabayeom.

 

Ostale dvije Baçine zamjene, mladići iz B-momčadi Munir i Sandro, imali su po jednu prigodu pred kraj nadmetanja, vratnicu u 89. odnosno udarac pokraj vratiju u prvoj minuti sudačke nadoknade. U protunapadima su neprecizni bili Cavani i Pastore. Najbolju prigodu za goste spriječio je pravodobnim uklizavanjem u blok na Albin udarac s pet metara Marquinhos u 82. minuti, a nekoliko minuta ranije Iniesta je ljevicom prebacio vrata. *

 

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI