VIDEO/ REZULTAT MNOGO ZNAČAJNIJI ZA ITALIJANSKU EKIPU

U duelu dva bh. reprezentativca Roma i City podijelili bodove

Sport 30.09.14, 22:42h

U duelu dva bh. reprezentativca Roma i City podijelili bodove
U okviru drugog kola grupe E Lige prvaka na Etihadu remizirali su Manchester City i Roma (1:1), a ovaj bod mnogo više znači za italijansku ekipu
Početak utakmice pokazao je odmah da će ovo biti veoma uzbudljiv susret. Maicon je u 4. minuti skrivio jedanaesterac, sa siguran sa bijele tačke bio je Sergio Aguero, te je tako doveo Manchester City u vodstvo.

 

Samo tri minute poslije Maicon se mogao iskupiti, ali njegov sjajan udarac zaustavila je prečka. Nije se dugo čekalo na izjednačenje. Radja Nainggolan je uposlio Francesca Tottija, koji je matirao Joea Harta za 1:1.
 

Ovim golom legendarni kapiten Rome upisao se u historiju, tako što je postao najstariji igrač u Ligi prvaka koji je postigao gol. Na listi je potisnuo Ryana Giggsa. Također, ovo mu je bio prvi gol na engleskom tlu.
 

Džeko je imao priliku u 36. minuti, međutim odbrana Rimljana izblokirala je njegov udarac. Roma je do kraja poluvremena mogla doći čak i do vodstva, međutim Hart je odbranio udarac Gervinha u 43. minuti.
 

Na početku drugog poluvremena Miralem Pjanić imao je dvije dobre prilike. Prvo je u 52. minuti Hart odbranio udarac našeg Zmaja, da bi samo minutu poslije Mali princ sa 20 metara šutirao lijevom nogom pored gola.
 

Džeko je iz igre izašao u 57. minuti, kada ga je zamijenio Frank Lampard, a u tim trenucima sa tribina Etihada čulo se "Oooo Edin Džeko", te su tako navijači Cityja pokazali koliko vole i poštuju našeg kapitena.
 

Upravo je Lampard imao veoma dobru priliku za Građane u 67. minuti, ali je Lukasz Skorupski odbranio njegov udarac. Do kraja utakmice bilo je nekoliko prilika, međutim ništa značajno, osim prilike Davida Silve u trećoj minuti nadoknade, tako da se rezultat nije mijenjao.

 

Rezultati:

Manchester City - Roma 1:1 (Aguero 4' penal / Totti 23')
CSKA - Bayern Munchen 0:1 (Muller 22' penal)

Tabela:

1.    Bayern                   2    2    0    0    2:0    6   
  
2.    AS Roma                2  1    1    0    6:2     4   
 
3.    Manchester City      2    0    1    1    1:2    1   
 
4.    CSKA Moscow        2    0    0    2    1:6    0

 

 

 

 

(scsport.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI