FOTO/KAMPANJA U BiH/DŽABA I DJECA I AUTOBUSI

Građani obećanjima političara više ne vjeruju: Fijasko HDZ Dragana Čovića i DF Željka Komšića na skupovima u Jajcu i Zenici

Front 29.09.14, 19:06h

Građani obećanjima političara više ne vjeruju: Fijasko HDZ Dragana Čovića i DF Željka Komšića na skupovima u Jajcu i Zenici
Fijasko u organizaciji izbornih skupova u Jajcu i Zenicu koje su doživjeli HDZ i DF pokazuje da su domaći političari izgubili povjerenje građana i te da se će ubuduće politiku u BiH morati voditi, ukoliko žele da imaju njihove glasove građana, na drugačijim i puno odgovornijim temeljima


U Jajcu je, kako izvještava portal NAPRIJED.INFO  održan ”veliki završni skup” HDZ-a BiH. Kako je navedeno u saopćenju te stranke ”Atmosfera je bila više nego odlična, čak ni kiša koja je padala, nije spriječila veliki broj ljudi,  koji su došli dati potporu dr. Draganu Čoviću i kandidatima na listi Hrvatskog narodnog sabora.”


No, da sve nije tako sjajno te da Čović u Jajcu nema dovoljno pristaša ni za popuniti prostor ispred bine, svjedoče fotografije s lica mjesta koje otkrivaju kako su na skupu HDZ-a BiH i HNS-a, bila pretežno djeca i omladina srednjoškolske dobi.


Slične situacije doživljavaju i durge političke stranke na terentu. Tako je prije ovih  dana Demokratska fronta – Željko Komšić (DF) održala promotivni skup u Zenici, pred manje od 1.000 ljudi. Skup je održan na Trgu Alije Izetbegovića, inače najprometnijem dijelu uže gradske jezgre grada Zenice.


S obzirom da Općinski odbor DF-a u Zenici nije uspio da napravi atmosferu kakvu su svi u DF-u priželjkivali, sinoć su bili primorani da pomoć potraže iz drugih dijelova ZE-DO kantona, ali i iz cijele države.

 

Tako je sinoć u Zenicu došlo 13 autobusa iz svih dijelova ZE-DO kantona. Došla su dva autobusa i iz Hercegovine, što je u svom govoru potvrdio i Emir Suljagić, tako što je pozdravio, citiramo: „ljude iz Mostara i Jablanice.“

 

Da nešto ne štima u Demokratskoj fronti u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu shvatili su iz vrha DF-a obzirom da su skup u Zenici organizovali u sredini kampanje. Već odavno je poznato da stranke skupove u većim gradovima ostavljaju za kraj predizborne kampanje, konstatira portal NAPRIJED INFO i zaključuje kako Demokratska fronta nakon sinoćnjeg fijaska na skupu ne može očekivati neki ozbiljniji rezultat u Zenici i Zeničko-dobojskom kantonu.


Ova vrsta apstinencije, s druge strane,  upozorava kako su domaći političari u potpunosti izgubili povjerenje građana i te da se politika u BiH mora voditi na drugačijim i prema samim građanima puno odgovornijim temeljima.


NAPRIJED INFO/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN 

 

 

BLIN
KOMENTARI