SBB reaguje na optužbe

SDA je već osuđena zbog poznatih laži o Fahrudinu Radončiću

Front 29.09.14, 14:32h

SDA je već osuđena zbog poznatih laži o Fahrudinu Radončiću
Povodom saopćenja SDA u kojem se predsjednik SBB-a proziva kako ne umije dovesti strane investitore, iznoseći niz presuđenih laži za klevete na njegov račun, SBB saopćava sljedeće:

 

 


''Presudom Općinskog suda u Sarajevu, broj 65 0 P 173915 10 P, od 27. januara 2014.  godine, SDA je već presuđena zbog dijeljenja i štampanja letka „Bosanska stvarnost“ uoči prošlih izbora, i to zbog objavljivanja laži kojima su Radončiča probali da povežu sa kriminogenim, obavještajnim i sličnim ličnostima.


Radončić je brojnim kontrolama sa zadovoljstvom objasnio svoje dugogodišnje uspješno poslovanje, te stoga SBB javno poziva Bakira Izetbegovića da objavi popis zlata, srebra, čekova koje je skupljala njegova majka Halida, i drugi članovi porodice tokom rata.


Zašto to blago koje se broji milijardama KM, Izetbegović nije predao onima kojima je i bilo namijenjeno - braniocima i građanima BiH.


Također, SBB javno poziva Izetbegovićevog kućnog tužioca Dubravka Čamparu da objasni i javno saopći koliko su novca od PDV-a ukrali Asim Sarajlić, Šemsudin Mehmedović,  Amir Zukić, to jest cijeli vrh SDA,  te zašto se čeka da izbori prođu kako bi građani saznali koliki su i kako su punjeni crni fondovi te stranke.


Također, neka se Izetbegović ne krije iza Keljmendija, nego neka objasni kako je Ziki Turkoviću dao opremu za prisluškivanje,  oduzete od nekadašanje tajne policije AID, blinidirani automobil Alije Izetbegovića, i šta on lično zna o ubistivma Nedžada Ugljena, Ramiza Delalića, Mušana Topalovića Cace, Juke Prazine, Joze Leutara, te pokušaju  atentata na Sefera Halilovića i mnogim drugim politički motiviranim i nerazjašnjenim ubistvima.


Neka Bakir objasni zašto je kao „sposoban čovjek za dovođenje investicija“, u BiH uvezao mudžahedine, te druge radikalne ličnosti i ekstremiste, zbog kojih BiH ima ogromne štete u međunarodnim odnosima, i u sektoru sigurnosti.


Ideološki ekstremizam, vezivanje za iranski režim, afrimacija muslimanskog bratstva iz Egipta, te držanje za Erdoanovu nogavicu i pokušaj predaje bh. suvereniteta Turskoj,  samo su maska da se od građana sakrije sljedeća činjenica - ko je kriv što ima 550 hiljada nezaposlenih, što su svi investitori napustili BiH, i zašto vlade mnogih zemalja odbijaju da daju novac korumpiranoj vladi SDA, koja je trenutno na vlasti" navodi se u saopćenju Press centra SBB – Fahrudin Radončić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

BLIN
KOMENTARI