BESKRAJNE MOGUĆNOSTI

Ovako možete brže pronaći posao, a poslodavci će biti oduševljeni vama

Biznis Klub 23.09.14, 10:09h

Ovako možete brže pronaći posao, a poslodavci će biti oduševljeni vama
Mladi koji studiraju ili se osposobljavaju u inozemstvu, zahvaljujući europskom programu razmjene studenata Erasmus, lakše pronalaze posao i brže napreduju u karijeri jer stječu znanja i vještine koje poslodavci izuzetno cijene

Prema rezultatima studije koju je za Europsku komisiju izradio konzorcij neovisnih stručnjaka, upola je manja mogućnost da će diplomirani studenti s međunarodnim iskustvom biti dugotrajno nezaposleni u odnosu na svoje kolege koje nisu imale to iskustvo.

 

Također, pet godina nakon što su diplomirali, stopa nezaposlenosti sudionika Erasmusa niža je 23 posto u usporedbi s onima koji nisu prošli kroz studentsku razmjenu, piše Novi list.

 

Neprihvatljivo visoka razina nezaposlenosti mladih u EU-u

 

"Rezultati studije utjecaja Erasmusa izuzetno su važni s obzirom na neprihvatljivo visoke razine nezaposlenosti mladih u EU-u. Poruka za budućnost je jasna: ako studirate ili se osposobljavate u inozemstvu, povećat ćete šanse za pronalaženje zaposlenja", poručila je povjerenica za obrazovanje, kulturu, višejezičnost i mlade Androulla Vassiliou.

 

Erasmus postoji već 27 godina i dosad je potporu u okviru tog programa koristilo više od tri milijuna studenata. Broj studenata iz Hrvatske koji su bili na razmjeni u inozemstvu, radi studiranja ili prakse, zasad je još uvijek relativno skroman: u akademskoj godini 2011/2012. bilo ih je 882, godinu kasnije 1.124. U lanjskoj akademskoj godini Hrvatska je ugostila oko 700 studenata iz drugih europskih država.

 

Rješavanje problema, poznavanje vlastitih prednosti i slabosti, te odlučnost u odlučivanju

 

Prema rezultatima nove studije, čak 92 posto europskih poslodavaca koji su sudjelovali u istraživanju ustvrdilo je da kod svojih zaposlenika traže upravo osobine koje se potiču programom, kao što je rješavanje problema, poznavanje vlastitih prednosti i slabosti te odlučnost u odlučivanju. Dvije trećine anketiranih poslodavaca istaknulo je i da zaposlenici s međunarodnim iskustvom imaju veću profesionalnu odgovornost.

 

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI