Selektore, a da možda vratite i Barbareza?!

Do podne 'vako, od podne 'nako: Sušić poziva Spahića da se vrati

Sport 22.09.14, 10:18h

Do podne 'vako, od podne 'nako: Sušić poziva Spahića da se vrati
Obzirom koliko njemu znači reprezentacija kojoj je mnogo dao, opet sam ga pozvao jer sam shvatio da nam je neophodan, rekao je Sušić

Sušić za mečeve sa Velsom i Belgijom u bh. tim vratio Spahića

Za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojima će fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u oktobru igrati protiv Velsa i Belgije selektor Safet Sušić pozvao je 23 igrača, među kojima i Emira Spahića, doskorašnjeg kapitena koji se nedavno oprostio od igranja za nacionalni tim, javlja Anadolu Agency (AA).  

 

"Prilikom opraštanja Spahića ostavljena je mogućnost da ga ponovo pozovem ukoliko bude potrebno, a posljednje utakmice su pokazale da je on još uvijek potreban timu. Obzirom koliko njemu znači reprezentacija kojoj je mnogo dao, opet sam ga pozvao jer sam shvatio da nam je neophodan“, rekao je Sušić.

 

Na spisku reprezentativaca BiH za predstojeće susrete su: Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ratko Dujković – golmani; Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Emir Spahić, Avdija Vršajević, Mensur Mujdža, Sejad Salihović, Gojko Cimirot, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Izet Hajrović, Goran Zakarić, Sanjin Prcić, Anel Hadžić, Tino Sven Sušić, Muhamed Bešić, Edin Džeko, Vedad IbiševićEdin Višća.

 

Okupljanje reprezentativaca BiH Sušić je zakazao za 6. oktobra u Trening centru Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

 

BiH će 10. oktobra u Cardiffu igrati protiv Velsa (19:45 sati), dok će tri dana kasnije u Zenici biti domaćin Belgiji u utakmici koja će početi u 20:45. U prvom kolu kvalifikacija BiH je iznenađujuće poražena na svom terenu od Kipra, rezultatom 1:2, piše Anadolu Agency.

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI