Bura ne prestaje

Novi detalji oko rušenja krsta na Zlatištu: Došli sa sajlama i...

Hronika 22.09.14, 10:04h

Novi detalji oko rušenja krsta na Zlatištu: Došli sa sajlama i...
Sinoć oko 22.50 sati policija je obaviještena da nepoznate osobe pokušavaju da obore vjerski simbol koji je postavljen prethodne noći, kaže glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo

Policija u Istočnom Sarajevu sinoć je oko 22.50 sati obaviještena da nepoznate osobe pokušavaju da obore postavljeni krst na Zlatištu iznad Sarajeva.

 

- Sinoć oko 22.50 sati policija je obaviještena da nepoznate osobe pokušavaju da obore vjerski simbol koji je postavljen prethodne noći. Policijski službenici su izašli na lice mjesta i zatekli dva vozila i pet osoba koja su sajlama najvjerovatnije pokušavali da obore krst - potvrdila je Agenciji Fena glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo Danka Tešić.

 

Ona je naglasila kako su "svih pet osoba s područja Kantona Sarajevo, jedna od njih je maloljetna".

 

- Oni su pozvani da se jave u službe prostorije Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo, nakon čega su uz saglasnost dežurnog tužioca koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela pušteni i pozvani da se danas jave u policiju stanicu radi informativnog razgovora - kazala je Tešić.

 

Dodala je da su se četiri osobe već javile u službene prostorije policijske stanice i u toku je informativni razgovor s njima.

 

- Vjerovatno peta osoba se nije javila zbog toga što je maloljetnik - rekla je Tešić.

 

Krst na Zlatištu postavljen je u noći sa subote na nedjelju.

 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI