FOTO/ Psi laju, a karavane prolaze

Šta nam sve poručuju političari sa bilborda i zgrada...

Front 22.09.14, 09:56h

Šta nam sve poručuju političari sa bilborda i zgrada...
Jutro tog petka u gradovima Bosne i Hercegovine, osvanulo je u zelenim, plavim, žutim, crvenim, narandžastim i drugim bojama duginog spektra

 

Noć, sa četvrtka na petak, 11. na 12. septembar bila je neprospavana za veliki broj bh. radnika koji su užurbano postavljali predizborne plakate stranaka učesnica Općih izbora 2014. Sve je moralo biti spremno i tempirano, tačno na početak predizborne kampanje, sa prvim minutama petka, 12. septembra.  


Jutro tog petka u gradovima Bosne i Hercegovine, osvanulo je u zelenim, plavim, žutim, crvenim, narandžastim i drugim bojama duginog spektra.


Političari tako blizu, a tako daleko od građana!


Građani međusobno kometarišu kako im političari nisu nikada bili bliže, obzirom da su sada na „visini“ od samo tri metra, kolika je prosječna visina nekog bilborda. I dok političari se „spuštaju“, građani su i dalje na zemlji i sami rješavaju svoje probleme.


SDA, DF i SBB najviše uložili u bilborde!


Prolazeći kroz bh. krajeve, posebno one u Federaciji BiH, svjedoci smo da su SDA, DF i SBB najviše uložili u bilborde. Svaki ćošak, svaka bandera, svaki oglasni prostor u Federaciji oblijepljen je njihovim plakatama, bilbrodima...


Izetbegović „visi“ na zgradama


SDA je otišla i korak dalje, pa je svoje astronomske bilborde počela postavljati i na zgrade, na kojima „visi“ njihov kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva, Bakir Izetbegović.
Nepoznati počinioci su prije nekoliko dana u Jablanici uništili jedan takav plakat.


Psi laju, a karavane prolaze...


Političari sa bilborda obećavaju, a građani prolaze i prolaze... Situaciju je najbolje opisati naradnom poslovicom „Psi laju, a karavane prolaze...“. Jasno je ko su psi, a ko karavane.

 

SDP odustao od outdoor kampanje


I na kraju vrijedi još istaći da je jedna od najvećih bh. stranaka, Socijaldemokratska partija (SDP) odustala od outdoor kampanje, i novac predviđen za tu svrhu uplatila za pomoć poplavljenim područjima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI