SUD GA VRATIO NA POSAO

Skandal u školi: Profesor tjerao učenicu na seks, a sve je zabilježeno na snimci

Hronika 22.09.14, 08:43h

Skandal u školi: Profesor tjerao učenicu na seks, a sve je zabilježeno na snimci
Sud u Novom Pazaru naredio je tamošnjoj školi da vrati na posao profesora kojeg je jedna od bivših učenica prošle godine optužila za seksualno uznemiravanje. Također, postoji i audio zapis zlostavljanja, koji je odavno dostavljen tužilaštvu

Bivša učenica podnijela je tužbu protiv profesora u svibnju 2013. godine, ali od tada nije zakazano nijedno ročište. Naime, sud nije uzeo izjavu ni od nje, ni od direktora škole, kao ni od profesora ni od svjedoka koji su prema tvrdnjama vidjeli i čuli kako profesor na školskom putovanju poziva učenicu na seks.

 

Kada je učenica priznala da je godinama trpjela seksualno maltretiranje od strane profesora, direktor škole ga je najprije suspendirao, a kasnije mu je dao i otkaz što je školski odbor potvrdio. No, optuženi profesor tužio je školu i zahtijevao da bude vraćen na posao.
 

 

Direktor škole šokiran sudskom odlukom


Direktor škole u Novom Pazaru rekao je da ga je šokirala ova sudska odluka i da mu nije jasno povodom čega je ona donesena.
 

''Ljudi, ne vraćajte mi tog čovjeka, postoji snimka na kojoj se čuje kako od učenice traži da skine odjeću i da ga dodiruje. Mnogi roditelji su mi se javili i rekli da neće slati svoju djecu na nastavu'', rekao je direktor škole.
 

Učenica koja je bila žrtva seksualnog nasilja istaknula je da je ovakva odluka suda u Novom Pazaru uopćee ne iznenađuje, jer je sigurna da je profesor povukao veze kako bi ga oslobodili.
 

''Taj monstrum me je pipkao na silu, nudio mi je brak, a čak mi je jednom rekao da se moram udati za rođaka njegove supruge kako bih mu bila bliže'', rekla je učenica.

 

 

(telegraf.rs/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI