FOTO/ Zenica zavijena u crno

Ukopan 11-godišnji Harun koji je smrtno stradao u školi: 'Zvijezda koja je otišla na nebo, to si bio ti...'

Hronika 20.09.14, 17:08h

Ukopan 11-godišnji Harun koji je smrtno stradao u školi: 'Zvijezda koja je otišla na nebo, to si bio ti...'
Na mezarju Gnjusi u Zenici danas je klanjana dženaza i obavljen ukop jedanaestogodišnjeg H. M. koji je preminuo od povreda glave u četvrtak u Osnovnoj školi "Musa Ćazim Ćatić" u Zenici


 
Na mezarju Gnjusi u Zenici danas je klanjana dženaza i obavljen ukop jedanaestogodišnjeg H. M. koji je preminuo od povreda glave u četvrtak u Osnovnoj školi "Musa Ćazim Ćatić" u Zenici, prenosi Anadolu Agency.

 

Dženazi i ukopu prisustvovalo je nekoliko stotina članova porodice, osnovaca iz OŠ "Musa Ćazim Ćatić", članova Saveza izviđača Općine Zenica, uposlenika OŠ "Musa Ćazim Ćatić", ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta ZDK Mirko Trifunović i premijer ZDK Munib Husejnagić.

 

Nakon ukopa na mezarju Gnjusi, prisutnima su se obratili direktor OŠ "Musa Ćazim Ćatić" Esad Čorović te jedna od učenica škole.

 

"Dragi Harune, bilo je planirano da te vodimo na izlete i ekskurziju, da predstavljaš našu školu u znanju i sportu. Planovi se nekada, nažalost, ne ostvaruju, tvoj mladi život nestade u trenutku, ali uspomene na tebe ostat će zauvijek. Neka ti dragi Allah podari sve dženetske ljepote, a familiji sabur", rekao je Čorović.

 

Riječima da će njegov lik živjeti vječno u srcima svih koji su ga poznavali od H. M. oprostila se njegova školska kolegica.

 

"Dragi Harune, danas smo svi mi ovdje zbog tebe. Teško je reći bilo koju riječ, a da se ne zaplače. Svima si nam u mislima, život zna biti okrutan, ali mi ga ne možemo izmijeniti. Živiš tu, u nama. Još uvijek si ono dijete koje je htjelo da zaigra za Barcelonu. Još uvijek gledaš svojim prodornim plavim očima, ali drugi svijet. Otišao si bez pozdrava, iznenada i neočekivano. Tvoje mjesto u školi te čeka, kao i tvoji prijatelji. Tvoja klupa i mjesto u dnevniku te čekaju. Utonuo si u san, samo spavaš, u postelji si u kojoj niko nije očekivao da će te vidjeti. Tako brzo si otišao. Znamo da te naše suze i riječi neće vratiti. Mnogo toga smo trebali naučiti, ali nismo stigli. Na putovanju u vječni mir neka te prati naša vječna ljubav. Čeka te Barcelona i svi tvoji najmiliji. Zvijezda koja je otišla na nebo, to si bio ti. U nadi da ćeš naći pravi put, bit ćeš u našim srcima", kazala je učenica OŠ u ime svih njegovih drugova iz klupa koji su se danas oprostili od njega.

 

Jedanaestogodišnji H. M. smrtno je stradao za vrijeme odmora u kabinetu razredne nastave u OŠ "Musa Ćazim Ćatić" u Zenici u četvrtak, 18. septembra. Obdukcija je pokazala da je smrt bila nasilna i neposredna, "nastupila usljed razvoja jakog otoka moždanog tkiva te krvarenja ispod nekih moždanih ovojnica te tvrde moždane ovojnice", saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

 

(AA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI