Potop na Jadranu

Kiša poplavila Pulu i Zadar: Auti pod vodom, autobus zapeo u podvožnjaku...

Hronika 20.09.14, 12:25h

Kiša poplavila Pulu i Zadar: Auti pod vodom, autobus zapeo u podvožnjaku...
Nevrijeme uz obilnu kišu i grmljavinu jutros je oko 7.30 sati zahvatilo Pulu i Zadar, gdje su zbog velikih količina oborina poplavljeni dijelovi grada te podrumi i poslovni prostori.

 


U Zadru su pale 53 litre kiše po kvadratnom metru, a zbog obilnih oborina pod vodom su se našli dijelovi centra te zadarska riva, javlja Hina.

 

Iz Javne vatrogasne postrojbe Zadarske županije doznaje se da se ispumpavala voda iz stambenih i skladišnih prostora u prizemljima zgrada. Vatrogasci su intervenirali i u Bibinjama te u podvožnjaku na ulazu u Biograd, gdje je zapeo autobus.

 

U Puli je jutros palo 45 litara kiše po kvadratnom metru, a zbog velikih količina vode na prometnicama te poplavljenih podruma i poslovnih prostora na teren su izašli i pulski vatrogasci. Regional Express donosi fotografije poplavljene Pule.

 

"Vatrogasci su interevenirali u dvadesetak slučaja, a intervencije su se uglavnom odnosile na ispumpavanju vode iz poplavljenih podruma i poslovnih prostora. Vatrogasci su i dalje na terenu i još uvijek ne znamo pravo stanje", izjavio je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Klaudijo Karlović.

 

Prema podacima Državne uprave za zaštitu i spašavanje u Pazinu, najviše kiše u Istri palo je u Puli i Poreču, u kojem je palo tridesetak litara po četvrnom metru.

 

Prema podacima istarske policije jutros se dogodila samo jedna prometna nesreća kada je, uslijed skliskog i mokrog kolnika, vozilo u Fondolama po kraj Pule sletjelo s ceste te je jedna osoba ozlijeđena.

 

Inače, zbog obilnih kiša u Hrvatskoj je za danas izdato crveno upozorenje Meteoalarma, a za veći dio BiH narandžasto upozorenje meteoalarma.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Regional Express/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI