A POBJEDNIK JE...

Revolucija u fudbalu se dogodila: UEFA donijela odluku koja zauvijek mijenja stvari

Sport 19.09.14, 19:04h

Revolucija u fudbalu se dogodila: UEFA donijela odluku koja zauvijek mijenja stvari
Finale i oba polufinala Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine bit će odigrani na stadionu Wembley u Londonu, objavila je UEFA nakon zasjedanja Izvršnog odbora na kojem je od 19 kandidata odabrano 13 gradova domaćina revolucionarnog EP-a

London i München bili su suparnici u posljednjem krugu glasovanja za domaćina finalne i polufinalnih utakmica, a UEFA-ini dužnosnici odlučili su se za Wembley, stadion kapaciteta za 90.652 gledatelja, koji je bio domaćin finalnih utakmica Lige prvaka 2011. i 2013. godine.
 

Engleska je posljednji put bila domaćin velikog nogometnog natjecanja 1996. godine, kada je ugostila Euro na kojem je Hrvatska ispala u četvrtfinalu od kasnijeg pobjednika Njemačke.
 

Domaćini četvrtfinalnih utakmica bit će München, St. Peterburg, Baku i Rim, a utakmice osmine finala i po skupinama bit će igrane još u Amsterdamu, Bilbau, Bruxellesu, Budimpešti, Bukureštu, Dublinu, Glasgowu i Kopenhagenu.
 

Uvjet za dobivanje domaćinstva finala i polufinala bio je minimalni kapacitet stadiona od 70.000 gledatelja, za četvrtfinale je minimum bio 60.000, a za utakmice osmine finala i po skupinama 50.000. UEFA je dopustila dvije iznimke za posljednju grupu domaćina, ali kapacitet stadiona nije mogao biti manji od 30.000 gledatelja.
 

Inicijalno je među zemljama koje su iskazale interes za domaćinstvo utakmica po skupinama bila i Hrvatska, ali je Hrvatski nogometni savez morao odustati od službene kandidature jer nije dobio potporu i jamstvo Vlade Republike Hrvatske, što je također bio jedan od glavnih uvjeta za ulazak u krug kandidata.

 

 

(net.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI