KONAČNA ODLUKA

Safet Sušič ostaje selektor BiH

Sport 19.09.14, 18:19h

Safet Sušič ostaje selektor BiH
Safet Sušić i u budućnosti ostaje na čelu nogometne A selekcije BiH, potvrđeno je nakon vanredne sjednice Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH na kojoj je bilo govora o porazu BiH od Kipra u Zenici na otvaranju kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine, te se raspravljalo o eventualnoj smjeni Safeta Sušića, piše Patria

Sastanak je trajao četiri sati, ali nije bilo dovoljno ruku za smjenu Papeta, te je pred njega stavljen svojevsrni ultimatum da se atmosfera mora popraviti kao i bodovni saldo.

 

Inače, na sastanku su Papetu upućene kritike, ali selektor se nije dao "iznervirati" i ponuditi sam otkaz kako su neki priželjkivali, jer u tom slučaju Savez ne bi trebao plačati penale.

 

Neophodno je poduzeti mjere da se situacija u i oko A reprezentacije promijeni na bolje, te kako bi se u što pozitivnijoj atmosferi dočekali predstojeći mečevi kvalifikacija za EURO 2016 koje su neslavno počele porazom od Kipra u Zenici od 1:2, za koji je ocijenjeno da su krivi svi - igrači, ali i selektor i stručni štab.

 

(nap.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI