VIDEO/ Strahovit porodični pokolj

Muškarac ubio kćerku i šestoro unučadi, među njima i tromjesečnu bebu

Hronika 19.09.14, 09:06h

Muškarac ubio kćerku i šestoro unučadi, među njima i tromjesečnu bebu
Svi u kući su ubijeni, rekao je šerif i dodao da je najstarije dijete imalo deset godina, a najmlađe tri mjeseca

Pedesetjednogodišnji muškarac s Floride ubio je u četvrtak u svom domu kći i šestoro unučadi prije nego je počinio samoubistvo, objavila je lokalna policija, prenose američki mediji.

 

Donald Spirit nazvao je 911 i upucao se nakon što je na mjesto zločina stigao šerifov zamjenik, izjavio je Robert Schultz, šerif okruga Gilchrist.

 

Svi u kući su ubijeni, rekao je šerif i dodao da je najstarije dijete imalo deset godina, a najmlađe tri mjeseca. Zločin se dogodio kod Bella, gradića s oko par stotina stanovnika oko 56 kilometara zapadno od Gainesvillea.

 

Spirit je zbog kaznenih dijela otprije bio poznat policiji, rekao je Schultz. Nije želio otkriti zašto, no policija je više puta bila u Spiritovoj kući. Kako javlja lokalna televizija, 2001. godine ubio je osmogodišnjeg sina. Radilo se o nesreći tokom lova.

 

Okružni šerif Robert Schultz na konferenciji za medije otkrio je identitete žrtvi - radi se o 28-godišnjoj Lorraine Spirit, 11-godišnjem Kalebu Kuhlmannu, 9-godišnjoj Kylie Kuhlamm, 8-godišnjem Johnathonu Kuhlammu, 5-godišnjoj Destiny Stewart, 4-godišnjem Brandonu Stewartu i Alanni Stewart, koja je rođena prije tri mjeseca.

 

Otkrio je i kako je Don Spirit bio jedini osumnjičeni za ovaj zločin, budući da je u kući s unucima bio sam te da već ima kriminalni dosje. U februaru 2006. godine je uhapšen zbog ilegalnog posjedovanja oružja.

 

Nije otkriven niti motiv napada, ali šerif tvrdi da je policija u domu u kojem su se dogodila ubistva policija u prošlosti nekoliko puta morala intervenirati.

 

"Još uvijek imamo jako puno neodgovorenih pitanja, a mnoga od njih zauvijek će ostati bez odgovora", kazao je šerif.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI