PREPOZNATLJIV SIMBOL U SVIJETU

Od sada žuta patkica na domaćim pismima: I bh. film dobio svoju poštansku markicu

Hronika 18.09.14, 12:40h

Od sada žuta patkica na domaćim pismima: I bh. film dobio svoju poštansku markicu
Ova figurica postala je prepoznatljiv simbol bh. filma u svijetu, a markice na temu bh. filma trenutno su dostupne u BH Pošti

 


Udruženje filmskih radnika BiH sa ponosom objavljuje da je nedavno zvanično odštampana i puštena u prodaju prva poštanska markica na temu bosanskohercegovačkog filma.

 

Nakon što se Udruženje filmskih radnika u suradnji sa dugogodišnjim partnerom, dizajnerskim studiom Triptih, prijavilo na konkurs BH Pošte za odabir novih poštanskih markica sa tri prijedloga, odabran je jedan od prijavljenih prijedloga. Radi se o žutoj patkici koja je u poslijednjih pet godina korištena na svim zvaničnim materijalima Udruženja filmskih radnika BiH kao što su: godišnji katalog Bh. filma, brošura bosanskohercegovačkog filmskog programa za Sarajevo film festival, web stranica www.bhfilm.ba, itd.


Svi ovi materijali predstavljali su i promovirali bh. kinematografiju na filmskim festivalima i smotrama širom svijeta, a postali su i neizostavan dio promocije naše kinematografije na nekim od najznačajnih svjetskih festivala (Cannes Film Festival, Berlinale, Sarajevo Film Festival itd.).  

 

Ova figurica postala je prepoznatljiv simbol bh. filma u svijetu, a markice na temu bh. filma trenutno su dostupne u BH Pošti.

 
Udruženje filmskih radnika i na ovaj način nastavlja promociju bosanskohercegovačke kinematografije koja i dalje niže uspjehe na svjetskoj filmskoj sceni i ostaje naš najprepoznatljiviji brend, saopšteno je iz UFRBiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI