Sastanak u Moskvi

Milorad Dodik i Željka Cvijanović danas sa Putinom

Front 18.09.14, 09:19h

Milorad Dodik i Željka Cvijanović danas sa Putinom
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijerka Srpske Željka Cvijanović trebalo bi danas u Moskvi da se sastanu sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

 


Dodik je rekao da će na sastanku sa Putinom razgovarati o političkim pitanjima i dogovoriti u kom pravcu ići dalje, kao i finansijskoj podršci koja je ranije dogovorena, javlja Srna.


"Obaviješten sam da Ruska Federacija ne odustaje od pomoći i podrške te vrste Republici Srpskoj. Kako će to neko da razumije, to najviše govori o njima", rekao je Dodik ranije za RTRS.


Predsjednik Srpske istakao je da mu je mnoštvo ljudi iz političkog svijeta reklo da ruska strana sa posebnim interesovanjem prati dešavanja u Srpskoj, prenosi Srna.

 

"Ostaje se na podršci Dejtonskom mirovnom sporazumu i interesima Republike Srpske. Nama je važno da ovdje ojačamo upravo ono što već imamo, a to je da putem ruskog ambasadora u Savjetu bezbjednosti nužno zaštitimo naše interese, što prvi put činimo sada u ovo novije vrijeme", rekao je Dodik.


On je istakao da je veoma bitno i da se kroz Savjet za provođenje mira ne daju saglasnosti koje bi reafirmisale ulogu visokog predstavnika.


"Od sastanka sa Putinom očekujem da nastavimo da razgovaramo o svim ovim pitanjima... Ponosan sam na činjenicu da imamo taj sastanak kada ćemo nastaviti razgovore o važnim ranije započetim pitanjima", rekao je Dodik, prenosi Srna.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI