Istine i laži

Deset bizarnih činjenica o varanju koje zaista želite znati

DEPO PLUS 17.09.14, 21:41h

Deset bizarnih činjenica o varanju koje zaista želite znati
Hoće li me prevariti, jesam li dovoljno dobar/dobra, koji su znakovi da me vara stoga su najčešća pitanja, a često se njima bavi i nauka.

 

 

Čini se kako je pitanje povjerenja među partnerima jedno od ključnih za preživljavanje nekog odnosa.

 

Jedan od najbolnijih načina kako izigrati nečije povjerenje jest biti – nevjeran.

 

Hoće li me prevariti, jesam li dovoljno dobar/dobra, koji su znakovi da me vara stoga su najčešća pitanja, a često se njima bavi i znanost.

 

YoursTango donosi pregled zanimljivih rezultata do kojih su došli istraživači.

 

1. Facebook je okidač za prevaru


Ova društvena mreža može izračunati koliko će neka veza potrajati, a vrlo često i sam je fejs okidač za prevaru. Nedavna studija objavljena u publikaciji Journal of Cyberpsychology, Behavior, and Social Networking sugerira kako Facebook potiče korisnike da se opet povežu s nekadašnjim ljubavima što u konačnici vodi do više prevara, afera i raskida veza.

 

2. Ne petljajte se s Francuzima

 

Kad je u pitanju slobodno shvaćanja obveza u ljubavnoj vezi, bolje je kloniti se Francuza. Većina muškaraca i trećina žena koji su sudjelovali u jednoj anketi priznali su da su prevarili svoje partnere.

 

3. Ko tebe prevarom, ti njega šamarom

 

Istraživanje provedeno za Englesku i Wales pokazalo je kako 10 posto ispitanika, od njih ukupno 38.000 smatra da je šamar ili udarac prikladna kazna za nevjernog partnera odnono partnericu.

 

4. Varalicu potražite u jeftinom restoranu

 

Osobe koje se lako upuštaju u afere obožavaju se sastajati u restoranima brze hrane ili sličnim popularnim lancima restorana, otkrilo je istraživanje stranice za dejtanje Ashley Madison.

 

5. Otkriva ih šoping

 

Ashley Madison stranica provela je istraživanje nad više od 50 tisuća ispitanika od kojih je više od trećine priznalo da su počeli trošiti dvostruko više novca kako bi izgledali što bolje za novog partnera. 27 posto priznalo je da ima i tajnu kreditnu karticu kako bi prikrili tragove. Obožavaju kupovati poznate high street brendove poput H&M-a.


6. Odglumljeni orgazam zvoni na uzbunu

 

Ako vaš partner glumi u krevetu, pripazite se. Mogao bi to biti znak da zadovoljstvo ostvaruje negdje drugdje. Studije pokazuju kako se i žene i muškarci koji glume da dolaze do vrhunca lakše upuštaju u prevaru.

 

7. Sperma kamikaza?!

 

Seksologinja dr. Lindsey Doe za Daily Mail izjavila je da sperma muškarca otkriva sumnja li on da ga partnerica vara. Kaže kako je tada 40 posto ejakulata načinjeno od tzv. kamikaza sperme, odnosno "boraca" koji su dizajnirani kako bi blokirali eventualnu mogućnost da sperma drugog muškarca oplodi jajašce njegove partnerice.

 

8. Najviše varalica među kršćanima

 

84 posto slobodnih osoba pripadnika židovske vjere kazalo je da nikad nisu prevarili partnera. Kod kršćana je to tek 66 posto. U prevarama prednjače evangelisti pa slijede katolici, na trećem su mjestu protestanti

 

9. Osobe s dubokim glasom jako su sumnjive

 

Prema istraživanju objavljenom u publikaciji Evolutionary Psychology, žene strahuju da su muškarci dubljeg glasa češće ti koji će ih prevariti. S druge strane, muškarci iste sumnje gaje u pitanju osoba s visokim glasom.

 

10. Plavuše se zaista puno bolje zabavljaju

 

Stranica CheaterVille.com provela je istraživanje koje je utvrdilo kako je boja kose povezana sa sklonostima prevari. 42 posto varalica bile su žene plave kose. Iza njih slijede riđokose te zatim brinete. Na začelju su crnke. No pitanje je jesu li ispitanice bojile kosu?

(Vecernji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI