Šokantni detalji sa suđenja za monstruozno ubistvo 4-godišnjaka

Malog Smaju su zbog neposluha tokom zime izvodili vani i poljevali hladnom vodom

Hronika 17.09.14, 19:19h

Malog Smaju su zbog neposluha tokom zime izvodili vani i poljevali hladnom vodom
Pred Vjećem Kantonalnog suda u Sarajevu, kojim predsjedava sudija Jasenko Ružić, danas je ponovo počelo suđenje Salihu Arnautoviću (28) te Eni (25), Muniri (62) i Emiru Lipi (57), koji se terete da su odgovorni za smrt četverogodišnjeg Smaje Ćesira iz Hadžića.

 

Suđenje je obnovljeno zbog izmjene članova Sudskog vijeća te zato što je prošlo više od mjesec od posljednjeg ročišta, piše Dnevni avaz

 

Pred Sudskim vijećem danas su svjedočili otac ubijenog dječaka Suad i amidža Zijo Ćesir te daidža Kenan Lipa

 

- S Enom sam u vanbračnoj zajednici u mjestu Glavatičevo kod Konjica živio pet i po godina. Tokom braka dobili smo dvoje djece, i to 2009. godine kćerku, a 2010. Smaju. U maju 2013. došao sam sa posla, a u kući nisam zatekao ni Enu ni djecu. Nazvao sam je i pitao gdje je. Kazala je da je otišla kod majke u Hadžiće i da se neće vraćati - kazao je na početku svjedočenja otac ubijenog dječaka Suad Ćesir. 


Prema njegovim riječima, Ena, dok je živjela s njim, djecu jeste ružila, ali ih nikada pred njim nije udarila. 


- Djeca su ponekada imala modrice i ona bi mi rekla da su pala i udarila se. Moja kćerka je jednom slomila nogu. Kada sam Enu pitao šta se dogodilo, i tada je rekla da je moja kćerka pala. No, kćerka mog brata, koja je često boravila kod nas, ispričala mi je da je Ena Smaju jednom prilikom u januaru polijevala hladnom vodom vani, jer je nešto nije poslušao, a da je ona moju kćerku gurnula kada je slomila nogu - kazao je otac ubijenog dječaka.
 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI