FOTO/ Nevjerovatna eksplozija

Stravičan prizor kod Kotor Varoši: Kuhao kafu, pa srušio kuću

Hronika 17.09.14, 10:25h

Stravičan prizor kod Kotor Varoši: Kuhao kafu, pa srušio kuću
Zbog eksplozije plinske boce umalo tragedija u Zabrđu, kod Kotor Varoši. Vinko Kavedžija pravim čudom prošao samo sa lakšim povredama

Obično kuhanje kafe moglo je kobno da se završi juče u kući porodice Kavedžija, u selu Zabrđu kod Kotor Varoši.

 

Naime, Vinko Kavedžija, koji inače živi u Zagrebu, a došao je na nekoliko dana u rodno selo, krenuo je da skuha prvu jutarnju kafu i u trenutku kada je upalio šibicu nad šporetom na plin eksplodirala je plinska boca, a od udara on je zadobio povrede.

 

Ipak brzom reakcijom komšija Vinko je brzo prevezen u bolnicu gdje je pregledan i otpušten na kućno lečenje.

 

Stipe Kavedžija, otac povrijeđenog Vinka, odmah pošto je dobio vijest da je došlo do eksplozije u kući u Zabrđu došao je iz Zagreba.

 

- Ovo je nevjerovatno. Vinko je imao mnogo sreće jer je kuća demolirana. Eksplozija je bila jaka, ali on je prošao sa manjim povredama - ispričao je Stipe.

 

- Kakva je eksplozija bila pokazuje i prizor kuće koja je potpuno uništena. Izbijeni su vanjski zidovi i krov je srušen.

 

Komšije kažu da je eksplozija bila nevjerovatna.

 

- To je odjeknulo na kilometre. Mislili smo da je grom pukao negdje. Ubrzo se zadimilo iz kuće Kavedžija i shvatili smo da je tamo nešto eksplodiralo. Prizor je bio stravičan, kuća se urušila, a Vinko je uspio da nekako istrči pred kuću - ispričale su komšije.

 

U policiji kažu da će istražiti uzroke nesreće i da je prema prvim informacijama moguće da Vinko veče prije nije dobro zavrnuo plin ili čak i da je boca sama od sebe počela da pušta plin.

 

(Novosti.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI