ŽESTOK VATRENI OBRAČUN U BARU

Vođa kriminalnog klana Armin Muša Osmanagić ubijen iz snajpera!

Hronika 16.09.14, 15:37h

Vođa kriminalnog klana Armin Muša Osmanagić ubijen iz snajpera!
Petnaestak minuta pošto je pucano na njega uslijedio je žestok vatreni obračun, takođe u centru Bara, kada su se sukobili pripadnici Osmanagićevog klana sa osobama za koje sumnjaju da stoje iza njegovog ubistva

Armin Muša Osmanagić (39) iz Bara u Crnoj Gori ubijen je danas, oko 13.15 sati, metkom ispaljenim iz snajpera, ispred svog kafe-kluba “Savoja” u centru Bara. Osmanagić je pogođen u stomak i ubrzo pošto je primljen u barsku bolnicu podlegao je teškim povredama.

 

Policija traga za ubicom, ali i prijatelji Osmanagića. Petnaestak minuta pošto je pucano na njega uslijedio je žestok vatreni obračun, takođe u centru Bara, kada su se sukobili pripadnici Osmanagićevog klana sa osobama za koje sumnjaju da stoje iza njegovog ubistva.


Za sada nema informacija da li ima ranjenih u tom obračunu, koji se dogodio ispred kafića “La eskvina”.


Osmanagić slovi za vođu druge po snazi kriminalne bande u Baru. Prvi u gradu pod Rumijom je godinama klan pokojnog Luke Đurovića, koji je poginuo u saobraćajnom udesu kod Kotora u septembru prošle godine. Od tada se, navodno dva klana bore za prevlast.


Osmanagićev blizak saradnik i prijatelj Stefan Đukić ubijen je 5. novembra prošle godine, dok je parkirao svoj “BMW” u blizini zgrade u kojoj je živio, u centru Bara. Istražitelji vjeruju da su pucala dvojica, iz “heklera”. Prema nezvaničnim informacijama, obdukcija je pokazala da je mladića pogodilo 36 metaka. Zločin nije rasvijetljen.


Tokom istrage ovog ubistva prvi na udaru bili su upravo pripadnici Đurovićevog klana, ali nikada nije dokazano da su učestvovali u zločinu.


Osmanagić i njegova supruga Ljiljana Bigović Osmanagić osumnjičeni su za pranje novca stečenim ilegalnim organizovanjem igara na sreću u automat klubu u Baru. Istraga u ovom slučaju je u toku.


Osmanagića je policija dovodila i u vezu sa ubistvom suvlasnika “Dana” Duška Jovanovića, zbog čega je on neko vrijeme bio i u bjekstvu, ali te sumnje nikada nisu dokazane.


Ljiljana Bigović Osmanagić rođena je sestra Baranina Ljuba Bigovića optuženog, sa još trojicom, za ubistvo policijskog funkcionera Slavoljuba Šćekića.


Klan Đurovića, na čijem je čelu sada navodno Jovica Đurović, brat Luke Đurovića, prema informacijama iz policije desna je ruka u Crnoj Gori Luke Bojovića i njegovog klana.
 

Policija je blokirala centar Bara i sve prilaze gradu i izlaze iz grada.


U pucnjavi je prema nezvaničnim informacijama ranjen i konobar u lokalu “Savoja”.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI