Drama u Sarajevu

Ukrao vozilo u kojem je bilo dijete, majka savladala napadača

Hronika 16.09.14, 13:32h

Ukrao vozilo u kojem je bilo dijete, majka savladala napadača
Prava drama odvijala se ispred sarajevskog stadiona "Grbavica" u ponedjeljak oko 20.45 kada je nepoznati maskirani lopov pokušao ukrasti automobil u kojem se nalazio četvorogodišnji dječak.

 


Naime, kako je u izjavi za "Avaz" potvrdila majka djeteta, ona je izašla je iz automobila kako bi obavila kupovinu u obližnjoj buregdžinici. Za samo nekoliko trenutaka pored automobila se pojavio maskirani muškarac i obratio joj se mirnim glasom i rekao: "Neću ti ništa, uzeću auto."


Ušao je i sjeo za volan, a ona je skočila na napadača pokušavajući ga izvući napolje.


"Vukao me je tako nekoliko metara vozilom u pokretu, a ja sam vrištala da mi pusti dijete. On se okrenuo i čini mi se tek tada vidio da se na zadnjem sjedištu vozila nalazi moje dijete. Zaustavio je automobil, odgurnuo me, izašao iz automobila i pobjegao", priča prestravljena majka.


Djetetu se, srećom, ništa nije desilo. Majka je zadobila lakše povrede; kaže da je sva izgrebana, jer je bukvalno visila iz automobila koji je bio u vožnji.


"Imao je masku na glavi i nisam mu vidjela lice. Na rukama je nosio rukavice. Po glasu bih rekla da je to neki naš čovjek", kaže majka.


Policija je obavještena o ovom pokušaju krađe automobila koja se zamalo pretvorila i u otmicu djeteta.


(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 

 

BLIN
KOMENTARI