Istraga likvidacije krajiškog Ramba u Cazinu

Kličić usmrćen hicem u potiljak, počinitelj još uvijek nepoznat

Hronika 16.09.14, 08:32h

Kličić usmrćen hicem u potiljak, počinitelj još uvijek nepoznat
Nedžad Kličić, zvani Rambo (36), usmrćen je hicem ispaljenim u potiljak, a prethodno je zadobio tri udarca po glavi, nezvanični su nalazi obdukcije koja je jučer izvšena po nalogu Tužilaštva USK-a.

 


 

Iz ove pravosudne institucije nam je rečeno da se užurbano se radi na pripremi predmeta koji zasada nosi kvalifikaciju teškog oblika ubistva. 

 


- Tužiteljica istražuje postojanje još pratećih krivičnih djela, ali zvanična informacija sa više detalja iz Tužilaštva biće objavljena u utorak, kazao je za Oslobođenje Adnan Tulić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Bihaću.

 


Nedžad Kličić, poznat po nadimcima Rambo i Teror, ubijen je u noći sa subote na nedjelju u ugostiteljskom objektu Gold na Ostrožcu kod Cazina. Kobne večeri nepoznate osobe sa fantomkama na glavama upale su u taj lokal i pucale na Kličića. 

 


Prema riječima portparola policije USK-a Aleta Šiljdedića, napadači su se nakon pucnjave brzo udaljili. 

 


Ovom ubistvu prisustvovalo je nekoliko osoba, gostiju kafića, ali kako su ubice nosile fantomke, ostaje da se vidi koliko će njihova svjedočenja moći pomoći u identifikaciji. 

 


- U Goldu je bilo sedam gostiju. Naši operativaci rade na terenu i prikupljaju informacije, ali za sada niko nije osumnjičen, kazao nam je Šiljdedić.

 


Kličić je, podsjetimo, prije dvije godine postao poznat cijeloj regiji po videospotu "Born for action", a nakon kojeg je uhapšen sa arsenalom naoružanja, koje se vidjelo i u spotu. Osim posjedovanja naoružanja poznat je i po više fizičkih obračuna. Sedam dana prije ubistva njegov otac je policiji prijavio da je nepoznata osoba bacila bombu na Nedžadov automobil, pa policija istražuje i to da li su ova dva događaja na neki način povezana.  

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI