VIDEO/ ZA VEĆU PROIZVODNJU I SIGURNIJI RAD

Rudari Breze dobili najsavremenije mašine: Pogledajte investiciju vrijednu 19,5 miliona KM!

Biznis Klub 15.09.14, 21:41h

Rudari Breze dobili najsavremenije mašine: Pogledajte investiciju vrijednu 19,5 miliona KM!
Vrijednost investicije Elektroprivrede BiH - nabavka novog širokočelnog kompleksa je 19,5 miliona KM. Investicija je realizirana u okviru procesa dokapitalizacije rudnika u sastavu Koncerna EPBiH

U jami Kamenice RMU „Breza“ danas je pušten u rad novi mehanizirani širokočelni kompleks SHP TAGOR s otkopnom mašinom EICKHOOF SL-300, nabavljenog sredstvima JP Elektroprivreda BiH, i repariranog širokočelnog kompleksa SHP THYSSEN u jami Sretno.
 

Vrijednost investicije Elektroprivrede BiH - nabavka novog širokočelnog kompleksa je 19,5 miliona KM. Investicija je realizirana u okviru procesa dokapitalizacije rudnika u sastavu Koncerna EPBiH.

 
Novo mehanizirano široko čelo i reparirano široko čelo u rad su pustili Nermin Nikšić, premijer Federacije BiH, dr. Elvedin Grabovica, generalni direktor JP Elektroprivreda BiH, Suad Ćosić, direktor RMU „Breza“ i Piotr Broncel, član Uprave KOPEX s.a. Poljska.
 

Novi kompleks širokog čela s otkopnom mašinom, kapaciteta minimun 1.500 tona /dan, izrađen je u skladu s posljednjim tehnološkim i tehničkim dostignućima u rudarstvu i značajan je doprinos humaniziranju rada i povećanju sigurnosti na radu.

 

 
Novi kompleks stvorit će preduvjete za veću i jeftiniju proizvodnju uglja iz podzemne eksploatacije u narednih 10 godina i omogućiti ostvarivanje planirane proizvodnje uglja.
 

U RMU „Breza“ u okviru procesa dokapitalizacije bit će investirano 32.460.000 KM. Planirana ulaganja realizirana su u iznosu višem od 28 miliona KM.
 

Također, ovom prilikom su na Spomen-obilježju u RMU „Breza“ položeni vijenci i odata počast nedavno poginulim rudarima u jami Raspotočje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN NAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI