'URUŠAVANJE I SLABLJENJE DRŽAVNIH INSTITUCIJA'

SDA: SBB i SDP su svoje ministarske fotelje platili slobodom građana BiH

Front 15.09.14, 17:08h

SDA: SBB i SDP su svoje ministarske fotelje platili slobodom građana BiH
Stranka demokratske akcije (SDA) 'osuđuje pokušaje SDP-a i SBB-a da svoje propuste i nerad kojima su nanijeli nenadoknadivu štetu državi BiH i svim njenim građanima pripišu SDA'

SDA, kao državotvorna stranka čija je osnovna misija zaštitita BiH, njenih institucija i građana, podsjeća da nijedna državna institucija, agencija ili nadležnost nisu bili ugroženi sve dok je ova stranka bila punopravni učesnik u vlasti na federalnom i državnom nivou.

 

- Nakon što je SDA uskraćeno partnerstvo u vlasti kako bi se napravilo mjesta za poslovno-političkog partnera - SBB, stvorena je koalicija koja je nanijela nesagledivu štetu našoj zemlji. Lagumdžija i Radončić svoje ministarske fotelje platili su nezamislivom cijenom - slobodom građana BiH. Podrškom sramnom Prijedlogu zakona o prebivalištu u Predstavničkom domu Parlamenta BiH SDP i SBB su pokazali da imaju jedan zajednički vitalni interes- vlast - saopćila je SDA.

 

Ovakvim zakonskim rješenjem, navodi SDA, urušava se načelo slobode kretanja i neposredno utiče na ostvarivanje brojnih prava građana BiH, a posebno prognanih i povratnika.

 

- SDA podsjeća i da je nepotističko-tajkunska koalicija SDP-a i SBB-a podržala prijedlog državnog budžeta kojim su smanjeni izdaci za policijske agencije. Time su uticali na nespremnost snaga sigurnosti kao i državnih agencija da djeluju u skladu sa zakonom tokom februarskih protesta i sačuvaju zgrade mnogobrojnih institucija, među kojima je i zgrada Predsjedništva BiH, od uništavanja. Vjerujemo da građani neće zaboraviti strašne posljedice koalicije SDP-a i SBB-a, među kojima je najgora urušavanje i slabljenje svih državnih institucija na čijoj izgradnji je godinama mukotrpno i temeljito radila SDA, što ćemo i nastaviti nakon što nam u oktobru građani ukažu svoje povjerenje - saopćila je SDA.

 

(FENA/dh)

BLIN
KOMENTARI