BARACK OBAMA NAKON UBISTVA DAVIDA HAINESA

Stat ćemo u kraj njihovim prijetnjama, uništit ćemo barbarske ubice!

Front 14.09.14, 11:28h

Stat ćemo u kraj njihovim prijetnjama, uništit ćemo barbarske ubice!
Osuđujem IDIL-ovo barbarsko ubistvo Davida Hainesa, kazao je Obama, dodavši da se narod SAD-a solidariše sa porodicom Davida Hainesa i britanskim narodom

Američki predsjednik Barack Obama osudio je ubistvo britanskog humanitarca David Hainesa, kojeg su ubili pripadnici terorističke organizacije Islamska država Iraka i Leventa (IDIL), prenosi Anadolu Agency (AA).


"Osuđujem IDIL-ovo barbarsko ubistvo Davida Hainesa", kazao je Obama, dodavši da se narod SAD-a solidariše sa porodicom Davida Hainesa i britanskim narodom.


Obama je također kazao da će se SAD u jednoj širokoj koaliciji, koju će sačinjavati zemlje regije i svijeta, uključujući i Veliku Britaniju, zajedno boriti da počinioce ovakvih napada izvede pred lice pravde te da stane u kraj upućivanju prijetnji narodima svijeta.


David Haines (44), rođen u skotskom gradu Perthu, otac je dvoje djece a u martu 2013. godine otet je u Siriji. Pripadnici terorističke organizacije objavili su sinoć videosnimak za koji se tvrdi da prikazuje smaknuće 44-godišnjeg Britanaca, Davida Hainesa, koji se nalazio u ISIL-ovom zarobljeništvu od prošle godine.


Haines je prema navodima ubijen tako što mu je odrubljena glava.

 

(Anadolija/aa)

BLIN
KOMENTARI