SEFER HALILOVIĆ ODGOVORIO HDZ-U HRVATSKE

Ako pobijedim, Karamarko i Vučić bit će persone non grata, jer BiH je dobar domaćin samo onima koji je poštuju!

Front 14.09.14, 10:10h

Ako pobijedim, Karamarko i Vučić bit će persone non grata, jer BiH je dobar domaćin samo onima koji je poštuju!
Ukoliko BPS-Sefer Halilović odnese pobjedu na izborima 2014. i ukoliko predsjednik BiH bude Sefer Halilović, kako se dodaje u saopćenju, takve osobe kao što je Karamarko, sa jedne, ili Aleksandar Vučić, sa druge strane, progasit će personama non grata jer Bosna i Hercegovina jeste dobar domaćin, ali onima koji je poštuju

 

BPS-Sefer Halilović najoštrije osuđuje izjavu predsjednika HDZ-a Hrvatske Tomislava Karamarka da će se on i hrvatski HDZ miješati u unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine, čime, kako se navodi iz BPS-a, poručuju da žele nastaviti sa politikom Franje Tuđmana i Mate Bobana koja je u Den Haagu osuđena za udruženi zločinački poduhvat.

 

- Od 1996. BPS-Sefer Halilović govori o potrebi jačanja naše državnosti, uspravljanja naše nacionalne kičme, kreiranja nacionalnog zavjeta kojeg niko ne bio smio pogaziti, a sve ovo upravo radi onih koji bi kao Tomislav Karamarko da se miješaju u unutrašnje stvari BiH dok su, s druge strane, u Hrvatskoj druga dva naroda potpuno minimizirali, istjerali iz Ustava, ali i iz zemlje - kaže se u saopćenju BPS-Sefer Halilović.

 

Ukoliko BPS-Sefer Halilović odnese pobjedu na izborima 2014. i ukoliko predsjednik BiH bude Sefer Halilović, kako se dodaje u saopćenju, takve osobe kao što je Karamarko, sa jedne, ili Aleksandar Vučić, sa druge strane, progasit će personama non grata jer Bosna i Hercegovina jeste dobar domaćin, ali onima koji je poštuju. Ostalima nije mjesto u našoj zemlji, navodi  Sektor za komunikacije BPS-a.

 

(Fena/aa)

BLIN
KOMENTARI