BAKIR HADŽIOMEROVIĆ U TUZLI

Borit ću se protiv kriminala i korupcije isto kao što sam se 10 godina borio kroz '60 minuta'

Front 13.09.14, 21:42h

Borit ću se protiv kriminala i korupcije isto kao što sam se 10 godina borio kroz '60 minuta'
Ja nemam potrebu da pričam šta mislim o borbi protiv kriminala, koprupcije, nepotizma i zločinaca, ali ima potrebe da se kaže da će nakon 12. oktobra BiH imati jednog člana Predsjedništva koji će s boriti protiv kriminala i korupcije na isti način kao što se borio 10 godina kao urednik „60 minuta“ - rekao je Bakir Hadžiomerović, kandidat SDPBiH za člana Predsjedništva BiH

 

Skupom kojem je prisustvovalo oko 2.500 ljudi u SKPC „Mejdan“ u Tuzli Socijaldemokratska partija BiH otvorila je izbornu kampanju za opće izbore u Bosni i Hercegovini.

 

- Jasmin Imamović i vaše Općinsko vijeće prije nekoliko godina dodijeli su mi plaketu grada Tuzle i rekao si im kako ste vi Tuzlaci to dobro skontali. Tada ste uručili plaketu budućem predsjedniku BiH. Ja nemam potrebu da pričam šta mislim o borbi protiv kriminala, koprupcije, nepotizma i zločinaca, ali ima potrebe da se kaže da će nakon 12. oktobra BiH imati jednog člana Predsjedništva koji će s boriti protiv kriminala i korupcije na isti način kao što se borio 10 godina kao urednik „60 minuta“ - rekao je Bakir Hadžiomerović, kandidat SDPBiH za člana Predsjedništva BiH.

 

Osim Hadžiomerovića prisutnima su se obratili i Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDPBiH, Denis Bećirović, potpredsjednik SDPBiH i nosilac liste za Parlamentarnu Skupštinu Bosne i Hercegovine,

 

Lidija Korać, potpredsjednica SDPBiH, Jasmin Imamović, potpredsjednik Glavnog odbora SDPBiH i gradonačelnik Tuzle, Nermin Nikšić, generalni sekretar SDPBiH i premijer Federacije BiH, Enver Bijedić, predsjednik Kantonalne organizacije SDPBiH Tuzla i noslilac liste za Parlament Federacije BiH, Hasan Muratović, član Glavnog odbora SDPBiH i noslilac liste za Parlament Federacije BiH, Mujo Hasić, vijećnik SDPBiH u Općinskom vijeću Gračanica i nosilac liste za Parlament Federacije BiH, Dževad Hadžić, predsjednik Općinske organizacije SDPBiH Kalesija i noslilac liste za Skupštinu Tuzlanskog kantona, Nada Mladina, članica Predsjedništva SDPBiH, potpredsjednica Općinskog vijeća Tuzla, kandidatkinja za Parlamentarnu Skupštinu BiH, Ivo Divković, Član Glavnog odbora SDPBiH, poslanik u sadašnjem sazivu Skupštine TK i delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, i Azra Okić, predsjednica Foruma žena Kantonalne organizacije SDP BiH tuzla, poslanica u sadašnjem sazivu Skupštine TK.

 

(Fena/aa)

BLIN
KOMENTARI