Ništa od tri dana provoda

Otkazan eko-festival 'Čudna šuma', inspekcija hangar ocijenila neuslovnim

DEPO CLUBBING 12.09.14, 16:40h

Otkazan eko-festival 'Čudna šuma', inspekcija hangar ocijenila neuslovnim
Prvobitno su bile planirane razne aktivnosti i teme vezane za ekologiju i svirke većeg broja muzičara i bendova, a poslije je program fokusiran samo na muzičke nastupe zbog prostorne ograničenosti


Trodnevni eko-festival "Čudna šuma" čije su programske aktivnosti trebale početi sutra u Sarajevu neće biti održan, kazao je za Agenciju Fena Darko Ostojić Ogi, uime organizatora.
 

Ostojić je naveo da su inspekcije sa više nivoa hangrar u kojem su svirke trebale biti organizirane ocijenile neuslovnim.
 

Festival je prvobitno trebao početi 5. septembra, pa je zbog najavljenih vremenskih neprilika prolongiran za 12. septembar. Poslije je promijenjena lokacija iz eko-sela EcoFutura u blizini naselja Hreša, u hangar u sarajevskom naselju Socijalno, u kompleksu bivše fabrike "Vaso Miskin Crni".
 

Prvobitno su bile planirane razne aktivnosti i teme vezane za ekologiju i svirke većeg broja muzičara i bendova, a poslije je program fokusiran samo na muzičke nastupe zbog prostorne ograničenosti.
 

- U tom prostoru održano je na stotine nastupa, sad odjednom ne može, bojim se da su političke igre u pitanju i da neko stoji iza zabrane - istakao je Ostojić dodajući da se, u svoje ime i uime organizatora, izvinjava učesnicima, gostima i svima koji su pozdravljali ideju.
 

Najavio je da će informacije o prodanim kartama naknadno biti poznate.
 

Kroz tri festivalske noći trebao je nastupiti veliki broj muzičara i bendova među kojima su Edo Maajka, Letu Štuke, Rundek Cargo Trio, Laka, Rambo Amadeus, Skroz, Sikter, Billy Andol, Strava škola, TBF i drugi.
 

(Fena/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI