Nakon što su građani izujedani

Vlada Kantona Sarajevo donijela odluku: U ponedjeljak počinje uklanjanje pasa lutalica s ulica

Hronika 12.09.14, 09:43h

Vlada Kantona Sarajevo donijela odluku: U ponedjeljak počinje uklanjanje pasa lutalica s ulica
Izdata naredba da se aktivira ranija služba za kafilerijske poslove KJKP „Rad“ d.o.o Sarajevo radi uklanjanja bijesnih, opasnih i bolesnih pasa lutalica na području Kantona Sarajevo


Vlada Kantona Sarajevo je na jučerašnjoj sjednici zadužila Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša KS da aktivira raniju službu za kafilerijske poslove KJKP „Rad“ d.o.o Sarajevo radi uklanjanja bijesnih, opasnih i bolesnih pasa lutalica na području Kantona Sarajevo, piše novinska agencija Patria.


Zlatko Petrović, resorni ministar u izjavi za agenciju Patria kazao je da je još davno rekao da mu daju nadležnosti i da će on uraditi posao.


- To sam danas uradio i rekao hoćemo li mi ovo presjeći ili ne. I evo presjekli smo. Dao sam nalog da se aktivira kafilerijska služba koja je bila ugašena. Mi ćemo već sutra krenuti s organizacionim aktivnostima. Tražit ću promptno od ponedjeljka, a možda i ranije da se aktivira služba i da se uz konsultaciju s veterinarskom službom ocjene agresivni i opasni psi i da to uđe u jednu konačnu proceduru, a ne pimplanje kao što je do sada bilo – kaže Paterović.


On je potvrdio da je dobio pravni osnov da može uklanjati opasne i agresivne pse s ulica Sarajeva i da će to i početi raditi.

 

Inače, u sarajevskom naselju Ilidža jutros se dogodio novi napad pasa lutalice, treći prijavljeni u posljednjih nekoliko dana, a povrijeđena je ženska osoba, piše novinska agencija Patria.

 

Ovo je od ponedjeljka treći napad pasa na ljude u Sarajevu, što je unijelo veliki strah među građane glavnog grada BiH. Broj pasa lutalica iz dana u dan je sve veći, a životinje postaju sve agresivnije.

 

(Nap.ba/DEPO PORTAL/aa)

BLIN
KOMENTARI