FOTO/ OD PRAZNIH HALA DO USPJEŠNE KOMPANIJE

'Igman' iz Konjica primjer bh. uspjeha: Umjesto nekadašnjih 250, danas radi 915 radnika!

Biznis Klub 12.09.14, 09:25h

'Igman' iz Konjica primjer bh. uspjeha: Umjesto nekadašnjih 250, danas radi 915 radnika!
U "Igmanu" danas, umjesto nekadašnjih 250, radi 915 radnika, sa izgledima da taj broj bude povećan na 1.000 i više, što za Općinu Konjic znači jako puno

 


Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić posjetio je Privredno društvo "Igman" d.d. Konjic gdje se sastao sa upravom i obišao proizvodne pogone ove kompanije.


Nikšić je izjavio da je danas ushićen kada vidi ovu fabriku, jer se sjeća stanja prije tri do četiri godine kada su hale bilo gotovo prazne i kada je radnika bilo nekoliko puta manje.


- Ovo današnje stanje je rezultat njihovog rada i doprinosa Vlade FBiH koji se ogleda u tome što smo prepoznali njihov kvalitet i mogućnosti i tome dali podršku na način da je Razvojna banka FBiH stala iza ovog projekta - rekao je Nikšić.

 

igman-konjic-2


Naglasio je da u "Igmanu" danas, umjesto nekadašnjih 250, radi 915 radnika, sa izgledima da taj broj bude povećan na 1.000 i više, što za ovu općinu znači jako puno.


- Čestitam im i dok sam u prilici uvijek ću podržavati ovakve projekte - istakao je Nikšić.


Pojasnio je da je Vlada FBiH u funkciji Skupštine Razvojne banke donijela odluku da podrži namjensku proizvodnju, poljoprivredu, i mala i srednja preduzeća, te da je "Igman" kredit koji je dobio otplatio prije zvaničnog roka i da sada uspješno radi.

 

igman-konjic-1


Direktor "Igmana" d.d. Konjic Džahid Muratbegović rekao je da se nada da je posjeta premijera Nikšića rezultat njihovog dobrog rada u posljednje vrijeme i da ona predstavlja obavezu da ova kompanija ubuduće radi još bolje, brže i kvalitetnije.


Precizirao je da kompanija danas ima 915 radnika koji rade u pune dvije smjene, da zaposlenost u odnosu na prijeratni period iznosi 85 posto i da ugovorenost poslova do kraja godine iznosi 100 posto, s velikim izgledima da i naredna godina bude zatvorena vrlo brzo.

 

(Fena/aa)

BLIN
KOMENTARI