SRAMOTAN PORAZ

Ovako je Vaha komentirao šokantni poraz Zmajeva

Sport 10.09.14, 14:30h

Ovako je Vaha komentirao šokantni poraz Zmajeva
Bosanskohercegovački nogometni stručnjak Vahid Halilhodžić osvrnuo se na iznenađujući poraz 1:2 reprezentacije BiH u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za Euro 2016 protiv reprezentacije Cipra

'Nisam gledao utakmicu, ali to je veliko iznenađenje. Ekipa koja ima toliko kvaliteta ne smije dozvoliti ovakav rezultat na početku kvalifikacija za Euro 2016', rekao je trenutačni trener turskog Trabzonspora.
 

Nakon poraza 'zmajeva', opet su se pojavile kritike na račun izbornika Safeta Sušića, a Halilhodžić odbacuje takav pristup analizi problema.
 

'Nije Sušić igrao, on je postavio ekipu! Danas nema malih reprezentacija i pobjeda nigdje nije sigurna. Ali što se događalo tijekom priprema ja ne znam. Ako trener treba nekog motivirati za takvu jednu utakmicu, onda se treba postaviti pitanje njegova daljnjeg nastupa u reprezentaciji. U svakom slučaju, očito se dogodilo nešto veliko, jer što reći kada takva momčad izgubi tako važnu utakmicu, i to kod kuće?' izjavio je Halilhodžić.
 

Bivši alžirski izbornik otkrio je jedan od mogućih razloga poraza, a to je podcjenjivanje protivnika.
 

'Ciparski klubovi su izborili nastupe u grupnim fazama Lige prvaka i Europske lige, a njihove momčadi potvrđuju da znaju igrati nogomet. Oni nisu mala nogometna zemlja već nezgodan protivnik. I očito je podcjenjivanje dovelo do ovog iznenađujućeg rezultata.'
 

Legenda Veleža i bivši Dinamov trener prognozirao je i mogući rasplet u skupini.
 

'Treba se što prije iskupiti za poraz, pobijediti Wales i protiv Belgije očekivati drukčiju, bolju situaciju u reprezentaciji. Poslije prvog poraza ne treba tražiti krivce iako vjerojatno postoje, a uvijek se gleda samo trener, a to nije u uredu. Sad je situacija komplicirana, još jedan poraz mogao bi dovesti do mnogih trzavica i problema u selekciji', zaključio je Halilhodžić.

 

 

(tportal/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI