Šokantna istina o voljenoj princezi

Lady D prijetila Camilli da će je ubiti

Nedjeljni magazin 08.09.14, 15:44h

Lady D prijetila Camilli da će je ubiti
Princ Harry će uskoro napuniti 30. godina, ali to možda i neće biti tako veselo, budući da će se uskoro u javnosti pojaviti nova knjiga kraljevskog biografa sa šokantnim detaljima iz detinjstva mladog kraljevića.

 

 

Knjiga baca novo svjetlo na događaje unutar Bakingemske palate, a na prvi pogled, vrlo je blagonaklona prema kraljevskoj porodici i princu Charlesu.


Prinčevi Harry i William imali su po šest i osam godina kada su njihovi roditelji lejdi Diana i princ Charles objavili da se razvode. Međutim, skandali koji su njihovi roditelji pravili i dan danas potresaju Ostvro, ali i cijeli svijet, navodi se u novoj knjizi autorke Penny Junior.

 
Poslije razvoda, princ Charles je zabranio zaposlenima na dvoru da govore loše o njegovoj bivšoj supruzi, jer će ona uvijek biti majka njegove djece, navodi autorka u knjizi.

 
Ipak, Diana je vidjela zavjeru svuda oko sebe. U svojim napadima paranoje bila je otrovna i prema ljudima koji su joj vrlo bliski, uključujući i njenog privatnog sekretara Patricka Jefssona.

 
Čak je i Camilla trpila mentalno maltretiranje od Lady D. Ne jednom, Diana bi pozvala Camillu u pola noći i rekla bi joj:

 
- Poslala sam nekog da te ubije. Napolju je. Pogledaj kroz prozor, stoji u dvorištu - pretila je Diana.

 
Autorka dalje piše da su prinčeve koji su pohađali privatnu školu pokušavali da zaštite od medijske buke i skandaloznih naslova, ali to je bilo skoro nemoguće. William i Harry su faktički živjeli u zatvoru.

 
Harry je uvijek bio jako vezan za majku. Kada je na prvom samostalnom ljetovanju povrijedio nogu, očevici kažu da je bio u agoniji i da je plakao neutješno. Bez oca, majke, pa čak i dadilje, prišao mu je policajac i rekao:

 
- Harry, saberi se i ne cvili. To je samo ogrebotina - rekao je policajac.

 
Ovaj incident je maltene beznačajan, ali u punom svjetlu obasjava jednu nesrećnu i tragičnu porodicu u kojoj su prinčevi odrastali. Oni koji dobro poznaju Harryja kažu da je dobra stvar što on nikada nije bio pretendent na prijesto, jer bi jednostavno bio očajan kralj.

 
Divlje emotivna, Diana je očekivala od malog Harryja da joj pruži emotivni balans, dok sa druge strane, ona nije bila tu za njega.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI