Naučite i vi

Četiri stvari koje znaju sve uspješne žene

ŽENA iN 05.09.14, 08:17h

Četiri stvari koje znaju sve uspješne žene
Poznanstva su itekako bitna, posebno za žene.

 


1. One imaju viziju...

 
Imati cilj je bitno. No, još ti je potrebnija vizija, koja će ti dati detaljnu sliku o tome kako će izgledati rezultat tvog rada. "Vizije vas podsjećaju na smisao, koja stoji iza vaših ciljeva. Zamislite o tome kako bi htjeli da vaš uspjeh izgleda za nekoliko godina: što i kako želite radite, koliko vremena želite provesti sa svojom obitelji itd. Takve će vam stvari pomoći u donošenju odluke kada ćete biti na prekretnici - hoćete li ostati na sadašnjem poslu ili prihvatiti manje plaćen posao, na kojem ćete biti sretniji", otkriva autor poslovnih priručnika Richard Sheridan.

 
2. ... Ali planiraju samo bližu budućnost

 
Stvaranje strategije korak po korak može biti pametno, no može ti se i obiti o glavu. Naime, prvi put kad se dogodi nešto neočekivano, što nije bilo u planu, počet ćeš ponovno razmatrati svoje idući korak. Umjesto toga, usredotoči se na prvi idući korak. On može biti mali, ali će značiti puno za dalje, npr. otplata studentskog kredita, pregovaranje za povišicu itd. "Kako bi ostali fokusirani, mislite o tome što možete postići u idućih 30 dana. Ostvarivanje malih ciljeva potaknut će vas na djelovanje, podići samopouzdanje te dovesti vas do sljedećeg koraka".

 
3. One znaju koliko su važni kontakti

 
Poznanstva su itekako bitna, posebno za žene. One znaju da njihovi odnosi s drugima moraju biti dobri te da moraju biti prisutne svugdje. To znači da, uz mobitel i mail, one moraju biti prisutne i na raznim društvenim mrežama, koje danas itekako olakšavaju komunikaciju.
 

4. One znaju savladati strah

 
Svatko se boji donijeti lošu odluku. No, postavi si stvari tako da je to jednostavne nemoguće izbjeći. "Istina je, neuspjeha će svakako biti, ali često je on potreban za uspjeh. Akcija je jedini način za rješavanje strahova. Počnete, napravite nekoliko pogrešaka i učite iz svojih propusta."

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI