VELIKA BRITANIJA ŠOKIRANA

Od ove učenice strahuje svijet: Otišla je džihadistima u Siriju i sad prijeti terorom

Hronika 02.09.14, 15:59h

Od ove učenice strahuje svijet: Otišla je džihadistima u Siriju i sad prijeti terorom
Učenica iz Škotske Aqsa Mahmood šokirala je svoje bivše kolege iz razreda nakon što je otkriveno da je otputovala u Siriju kako bi se pridružila islamskim ekstremistima

20-godišnja Aqsa rođena u Engleskoj, koja je pohađala privatnu srednju školu u Glasgowu gdje godina košta 3,500 tisuća funti, udala se za ekstremista i otada je na svom Twitter profilu objavila seriju radikalnih poruka.

Na toj društvenoj mreži Aqsa koristi ime Umm Layth, a glavna slika na njezinom profilu prikazuje crnu zastavu brutalne terorističke skupine Islamistička država.

 

Njezini tweetovi mržnje uključuju pozivanje drugih da slijede primjer okrutnih činova, poput ubojstva vojnika Lee Rigbyja, bombaškog napada na Bostonskom maratonu i masakra u američkoj bazi Fort Hood u Teksasu.

 

Dok u Britaniji raste strah od džihadista koji se vraćaju u domovinu kako bi izvršili terorističke napade, premijer David Cameron jučer je objavio nove ovlasti koje sigurnosnim službama omogućuju jednostavnije oduzimanje putovnica osobama za koje postoji sumnja da pripadaju radikalnim islamističkim militantima.

 

Škotska policija i sigurnosne službe potvrdili su kako su informirani o objavama Aqse Mahmood.

 

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI