Pred susret s Lihtenštajnom

Fudbalska reprezentacija BiH održala prvi trening u Zenici

Sport 02.09.14, 12:55h

Fudbalska reprezentacija BiH održala prvi trening u Zenici
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je nakon jučerašnjeg okupljanja u trening centru u Zenici održala i prvi trening kojim su započeli pripreme za utakmicu sa Lihtenštajnom te za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

 


Prije samog treninga, medijima su se obratili trojica reprezentativaca te selektor Safet Sušić.


Sanjin Prcić, nogometaš Rennaisa iz Francuske, izjavio je kako je atmosfera u ekipi odlična.


„Sinoć smo svi stigli na okupljanje i lijepo nam je ovdje, zadovoljni smo trening centrom, a i ljudi su zaista prijatni i ovdje je sve čekalo na nas. Naše je da treniramo i pobijedimo na utakmicama i potrudit ćemo se da to ostvarimo. Drago mi je što sam tu i ponosan sam, nadam se da će sve biti OK, s obzirom na to da je bilo nekih problema oko mog dolaska, ali to je sada sve riješeno. Prvi put sam ovdje i polako ću se uklapati u ekipu i trenirati što više“, izjavio je Prcić.


Što se tiče pozicije na kojoj igra, Prcić je dodao da se najbolje osjeća na centralnoj poziciji, u sredini.


Goran Zakarić, nogometaš Širokog Brijega, također je dobio poziv u reprezentaciju.


„Atmosfera koja vlada u reprezentaciji je dobra, nakon jučerašnjeg okupljanja je sve OK. Utakmica sa Lihtenštajnom je jako bitna kao priprema za Kipar. Vjerujemo da ćemo izvući dobar rezultat i započeti kvalifikacije na najbolji mogući način. Zadovoljan sam kako sam otvorio ovo prvenstvo sa tri pogotka i dvije asistencije i spreman sam da dam maksimum. Nadam se da ću dobiti priliku da zaigram za reprezentaciju, kao i moje kolege koji su tek došli“, izjavio je Zakarić.


Edin Džeko koji je preuzeo kapitensku traku od Emira Spahića izjavio je kako je zadovoljan uslovima u trening centru.


„Iskreno, nisam znao šta da očekujem i kako izgleda trening centar, ali sada moram reći da sam zadovoljan i pozitivno iznenađen. Imamo sve što nam treba i sad samo da vidimo kakav je teren s obzirom na to da je kiša padala. Tek smo se okupili, još nismo svi uspjeli ni sjesti sa selektorom, ali mislim da ćemo u toku dana svi biti zajedno. Imamo dosta mladih igrača za koje vjerujem da će iskoristiti ovu priliku koja im je pružena. Što se tiče moje kapitenske trake, osjećam se isto kao što sam se i prije osjećao, samo što je sada veća odgovornost na meni. Prva utakmica u kvalifikacijama nam je jako bitna, jer je lijepo krenuti u kvalifikacijama sa tri boda. Ipak, mislim da će i ove reprezentacije tražiti svoje mjesto na velikim takmičenjima i moramo se paziti. Nama je Svjetsko prvenstvo bilo veliko iskustvo koje će nam pomoći u budućnosti, ali moramo biti oprezni sa ovom grupom“, izjavio je Džeko.


Selektor Safet Sušić je potvrdio da su svi igrači stigli u Zenicu i počeli sa treninzima.


„Nakon okupljanja jučer, danas ćemo svi početi sa treninzima, osim nekoliko igrača koji su otišli za Sarajevo kako bi riješili administrativne poslove oko viza za Veliku Britaniju. Svi ostali su tu i ja sam zadovoljan trening centrom, kao i igrači. Lulić se žali na povredu za koju mislimo da nije mnogo ozbiljna, ali mislim da danas neće trenirati. Što se tiče ostalih igrača, svi su dobro i ne žale se na povrede. Sinoć smo čekali Šunjića kako bi se svi upoznali, tako da nismo imali predviđeni sastanak na kojem ćemo govoriti o ciljevima u kvalifikacijama. Start kvalifikacija nam je jako bitan, moramo protiv Kipra pobijediti i onda mirnije dočekati ove tri utakmice koje nas čekaju. U zadnjoj liniji imamo malo problema, ali imamo Šunjića, Vranješa i Bičakčića, a Bešića ili Hadžića isto tako možemo po potrebi postaviti na tu poziciju. Ipak, ja sam govorio da će se odsustvo igrača koji su se oprostili osjetiti“, izjavio je Sušić.

(Anadolija/dg)

BLIN
KOMENTARI