Zbog vremenskih neprilika

Eko-festival 'Čudna šuma' prolongiran za 12. septembar

Zabava 02.09.14, 12:33h

Eko-festival 'Čudna šuma' prolongiran za 12. septembar
Trodnevni eko-festival ''Čudna šuma'' koji je bio najavljen od petka, 5. septembra, u eko-selu EcoFutura u blizini naselja Hreša, iznad Sarajeva odgađa se zbog najavljenih vremenskih neprilika, kazao je za Agenciju Fena uime organizatora Darko Ostojić Ogi.



Festival čiji je cilj da kroz umjetnost podigne ekološku svijest je pomjeren za petak, 12. septembra.



U program Festivala uvrštene su radionice i izložbe o temi ekologije kroz fotografiju, slikarstvo, kiparstvo, strip, te firedance performans uz nastupe bendova.



Kroz tri festivalska dana nastupit će veliki broj muzičara i bendova među kojima su Edo Maajka, Letu Štuke, Rundek Cargo Trio, Laka, Rambo Amadeus, Skroz, Sikter, Billy Andol, Strava škola, TBF, Darkwood Dub, Protest, Anarhiv, Intheroom te brojni DJ-evi i drugi muzičari.



Prevoz iz Sarajeva, do i od mjesta održavanja Festivala, će biti obezbijeđen posebnim autobuskim linijama, a osiguran je i dovoljan broj parking mjesta, uz detaljnu markaciju od Sarajeva do eko-sela EcoFutura. Također, bit će organizirani i prostori za kampiranje.



EcoFutura se nalazi na 1.200 metara nadmorske visine, okružena gustom šumom, na čistom planinskom zraku i uvijek dostupnom izvorskom vodom.

(FENA/dg)
 

BLIN
KOMENTARI