POPLAVE U BANJOJ LUCI

Izlila se voda u naseljima Šargovac, Motike i Debeljaci

Hronika 02.09.14, 10:15h

Izlila se voda u naseljima Šargovac, Motike i Debeljaci
Kiša koja je padala tokom proteklog dana i noći na području grada Banja Luka, izazvala je porast vodostaja pojedinih potoka i manjih vodotokova.



Po informacijama iz Odsjeka za civilnu zaštitu Grada Banja Luka, to je dovelo do izlijevanja vode na poljoprivredne površine i saobraćajnice u naseljima Šargovac, Motike i Debeljaci.



Pripadnici civilne zaštite su preventivno djelovali i postavili vreće s pijeskom u tim naseljima, te u ulici Miše Radakovića na Kočićevom vijencu.



Tokom noći, u Ulici Tešana Podrugovića u naselju Debeljaci, izvršeno je prekopavanje kanala, odnosno preusmjeravanje bujičnog potoka da ne bi došlo do ugrožavanja stambenih objekata.



Vatrogasci su u posljednja 24 sata imali osam intervencija i uglavnom se radilo o ispumpavanju vode iz podrumskih prostorija.


Inače, vodostaji Vrbasa i Vrbanje su ispod kote vanredne odbrane od poplava.


Banjalučki Odsjek za civilnu zaštitu je jučer u popodnevnim satima izdao upozorenje stanovništvu, naročito nastanjenom uz potoke i manje vodotokove da bude u pripravnosti u slučaju povećanog dotoka vode i njenog eventualnog izlijevanja.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI