Bh. reprezentativci stigli u novi Trening centar

Zmajevi kreću 'na let' prema Francuskoj 2016. godine

Sport 01.09.14, 21:04h

Zmajevi kreću 'na let' prema Francuskoj 2016. godine
Na prvo okupljanje fudbalskih reprezentativaca Bosne i Hercegovine u novom Trening centru NFSBiH, pred nastupajuću prijateljsku utakmicu sa Lihtenštajnom, koja se igra u četvrtak u Tuzli, te kvalifikacijsku utakmicu sa Kiprom, koja se igra 9. septembra na Bilinom polju, pristigli su svi igrači koje je pozvao selektor Safet Sušić.

 



Od igrača sa pozivnog spiska u Zenicu, kao što je i najavljeno, na prvi let Zmajeva prema Francuskoj 2016. nije došao samo povrijeđeni Sead Kolašinac.



Za septembarske utakmice protiv Lihtenštajna i Kipra kandidati selektora Safeta Sušića su golmani Asmir Begović, Jasmin Fejzić, Ratko Dujković, i igrači u polju Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Mensur Mujdža, Avdija Vršajević, Muhamed Bešić, Sejad Salihović, Haris Medunjanin, Senad Lulić, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Izet Hajrović, Goran Zakarić, Anel Hadžić, Tino Sven Sušić, Edin Višća, Vedad Ibišević i kapiten Edin Džeko.



- Nema otkaza kada je reprezentacija u pitanju, mora da bude viša sila da bi neko otkazao. Imali smo nesreću da smo ostali bez Kolašinca, ali evo sada je važno da su ovi ostali, što će igrati, su zdravi, raspoloženi i da su spremni za ono što nas očekuje -  rekao je selektor Sušić nakon dolaska u reprezentativni kamp.



On je istakao da će u startu priprema problem biti zamijeniti igrače koji su godinama bili ponajbolji igrači u reprezentaciji.



- Ja sam već rekao da prije svega zavisi od ostalih igrača da li će se njihovo odsustvo osjetiti. Zavisiće od onih koji dobiju njihova mjesta, imamo dosta mladih igrača. Ove kvalifikacije treba da nam pomognu da svi ti igrači sazriju, jer imamo relativno mladu ekipu - istakao je Sušić.



Za sutra prije podne je najavljen prvi trening na terenu u okviru novog Kampa, ali će sa njega izostati jedna grupa igrača zbog apliciranja za britanske vize neophodne za oktobarsku kvalifikacionu utakmicu sa reprezentacijom Velsa. Selektor Safet Sušić vjeruje da će tokom rada i boravka reprezentacije u Trening centru imati sve uslove za rad i da će se igrači u miru spremati pred sve kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo.



Inače, Trening kamp će tokom boravka reprezentacije raditi kao objekt zatvorenog tipa, ali će javnost biti upoznata sa svim aktivnostima reprezentacije, jer će svi treninzi u Kampu prvih 15 minuta biti dostupni za predstavnike akreditovanih medijskih kuća, koji će tada moći nesmetano kontaktirati sa igračima i članovim stručnog štaba.

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI