Reakcija Predsjednika RS-a na hapšenja u Doboju i Tesliću

Dodik: Sud i Tužilaštvo formirani za egzekuciju nad Srbima

Front 01.09.14, 17:17h

Dodik: Sud i Tužilaštvo formirani za egzekuciju nad Srbima
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su Sud i Tužilaštvo BiH fomirani da bi vršili nepravdu i egzekuciju nad Srbima, prenosi Srna.

 


Predsjednik Srpske je istakao da ove dvije pravosudne institucije nisu mjesto gdje se dijeli pravda.


"Ove institucije to pokazuju od kako su formirane", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, komentarišući jutrošnja hapšenja osumnjičenih za ratne zločine na području Doboja i Teslića, pišu Nezavisne.


On je napomenuo da je vidljivo da nisu procesuirana lica odgovorna za zločine počinjene nad Srbima, navodeći kao primjer područje Brčkog, gdje je u jednom selu ubijeno 80 Srba, a lica koja su počinila taj zločin rade u institucijama distrikta.


Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu jutros su na području Doboja i Teslića uhapsili osumnjičene za ratne zločine Andriju Bjeloševića (60), Milana Savića (62), Dušana Kuzmanovića (59), Predraga Markočevića (57), Marinka Đukića (50) i Miroslava Pijunovića (58).


Uhapšeni su i Dobrivoj Ćulibrk (58), Dragan Marijanović (43), Dario Slavuljica (41), Saša Gavranović (48), Predrag Subotić (42), Vitomir Dević (47) i Zoran Šljuka (57).

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI