Ispovijest djevojke koja se borila s viškom kilograma

Kako sam za 100 dana postala ljepotica savršenih proporcija

Lifestyle 01.09.14, 16:24h

Kako sam za 100 dana postala ljepotica savršenih proporcija
Sofi King (26) je prestala da se bavi sportom zbog brojnih zdravstvenih problema i ugojila se do 88 kilograma. Ova učiteljica i blogerka je podijelila svoje putovanje do mršavosti, koje je trajalo 100 dana.

 


Sofi je na svom blogu redovno dokumentovala transformaciju svog tijela i za 100 dana smršala je 25 kilograma, sa 88 na 63.

 
Ona ima jedinstven plan mršavljenja, a na sopstvenom primjeru je dokazala da on funkcioniše.

 
Ova učiteljica koja predaje u osnovnoj školi u Njukiju u Engleskoj izbjegavala je dodatke ishrani i dijetetske pilule i smršala je pomoću izbalansiranih obroka koje je kombinovala sa svakodnevnim vježbanjem.

 
Tokom nešto više od tri mjeseca ona je bilježila svoj napredak na blogu postavljajući fotografije obroka koje je jela i opisujući svoje aktivnosti. Poslije nekog vremena je stekla nevjerovatnih 10.000 pratilaca.

 
Na kraju svog izazova „100 zdravih dana“, fotografisala se u kupaćem kostimu i pohvalila da je u tom periodu smršala nevjerovatnih 25 kilograma.

 
Sofi se bavila sportom kao tinejdžerka, ali je morala da prestane jer je povrijedila zglob kad je imala 17 godina. Dok je studirala preležala je mononukleozu, a onda se devet mjeseci provlačila po bolnicama liječeći gnojni čir na nozi. Zbog svih tih problema ona se ugojila i u jednom trenutku je imala čak 88 kilograma.

 
- Povrijedila sam zglob u 17. godini. Ranije sam se bavila sportom, ali poslije toga nisam mogla i počela sam da se gojim. Na fakultetu sam preležala mononukleozu, a onda me je devet mjeseci mučio gnojni čir na nozi. Preselila sam se ovdje zato što sam željela da budem negdje gdje ću uživati u prirodi i biti vitkija i zdravija. Mnogo sam savjesnija kada je u pitanju moje zdravlje i ovaj izazov je bio način da to podijelim sa drugima. Tokom ovih 100 dana mnogo toga se promijenilo. To ne zvuči kao mnogo vremena, ali svašta može da se desi u tom periodu. Osjećam se vitko, zdravije i imam više samopouzdanja – kaže ona.

 

dijetalna-hrana


Iako je završila izazov od 100 dana, Sofi je odlučila da nastavi da piše postove na blogu zbog zahtjeva i poruka koje dobija od svojih pratilaca.

 
- Mnogi ljudi mi pišu i kažu da ne žele da prestanem. Mislim da neću stati. Reakcije koje dobijam su fenomenalne. Čak i vježbanje može da postane zavisnost, pa će moj blog dalje da govori o tome kako da izbalansirate vježbanje i srećan život. Kada sam se preselila u Njuki, plašila sam se da plivam u moru, ali postavljanje izazova mi je pomoglo da to prevaziđem i sada redovno plivam u moru. Sve što treba da uradite jeste da napravite mali korak svakog dana i poslije 100 dana imaćete novog sebe – priča Sofi.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI