JEDNOM ŠVALER, UVIJEK ŠVALER

Jednom je prevario? Nauka tvrdi da mu više ne smijete vjerovati

ŽENA iN 01.09.14, 14:31h

Jednom je prevario? Nauka tvrdi da mu više ne smijete vjerovati
Istraživnje je pokazalo da je velika mogućnost da će vas partner prevariti ako ste ga 'ukrali' drugoj

Istraživanje provedeno na Sveučilištu Južna Alabama moglo bi poljuljati povjerenje među partnerima od koji je jedan bio nevjeran.

 

Proučavajući koji je stupanj odanost i zadovoljstva u skupini od 443 osobe mogli su samo slegnuti ramenima i priznati da je izreka točna. Jednom varalica, uvijek varalica.

 

Najgore je, čini se, u onim vezama u kojima se ljubav rodila dok je jedan od partnera već bio u vezi pa je tu osobu ostavio zbog nove ljubavi.

 

- Ako je vaš dečko prevario svoju tadašnju curu s vama, odnosno ako ste svog partnera "ukrali" drugoj, velika je mogućnost da bi se i vama moglo dogoditi da i sami jednog dana dobijete nogu, kazao je voditelj istraživanja Joshua Foster.

 

- Osobe koje su prekinule vezu zbog nove osobe i pritom tadašnjeg partnera prevarile pokazale su se u novoj vezi kao manje odane, manje zadovoljne i nisu dovoljno ulagale u taj novi odnos, pojasnio je taj znanstvenik sa Sveučilišta Južna Alabama. Općenito su se veze koje su počele "krađom" tuđeg partnera pokazale manje sretnima, a i takvi su se parovi u više slučajeva odlučivali za prekid, prenosi News.au.

 

Tačnije, partner koji je ranije varao i sad je to ponavljao pa napustio odnos. Ono što je istraživače najviše iznenadilo podatak je da su veze napuštali i partnere ostavljali zbog druge osobe češće introverti nego ekstroverti.

 

-Ranija istraživanja sugerirala su da osobe koje su privlačne drugima, i stalno ih obasipaju ljubavnim ponudama imaju i otvorenu osobnost, no ustanovili smo da će muškarac ili žena prije "upecati" osobu koja je socijalno pasivna. To nas je zaista iznenadilo, navodi Foster.

 

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI