FOTO/ TREĆI PO REDU

Počele pripreme za Gastro festival 'Provincija u pozadini'

Promo 01.09.14, 09:41h

Počele pripreme za Gastro festival 'Provincija u pozadini'
Počele pripreme za treći po redu Festival 'Gastro provincija u pozadini'. Festival će seodržati u Gradačcu 26.09.2014. a povod je obilježavanje Svjetskog dana kuhara

Ovogodišnja „Gatro provicnija u pozadini“ ima za cilj promociju tradicionalnih gastronomskih vrijednosti Bosne i Hercegovine.

 

Ugostiteljske škole, hoteli i restorani i medijske kuće  u takmičarskom dijelu pripremat će Begovu čorbu u loncu ili kotliću. Kuhari iz Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine ocijenjivat će sve takmičare i proglasiti pobjednike. Za najbolje ocijenjene čorbe organizator je obezbijedio vrijedne nagrade.

 

I ove godine organizatori manifestacije su :Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine, Restoran „Aut“ Gradačac, „Brunch“ d.o.o Gradačac, MSŠ „Hasan Kikić“, Radio Gradačac  i Tapas Zenica.

 

Proizvođači hrane i pića na manifestacije će moći organizirati promocije i degustacije ipredstaviti svoje proizvode na mini sajmu „Gastro provincije u pozadini“.

 

„Tradicionalna kuhinja kao inicijator razvoja turizma u Bosni i hercegovini“ stručna radionica u organizaciji „Alterural“ ,  „Gradačačka sofra“-prezentacija tradicionalnih jela iz Gradačca-„Sumeja“, izložba likovnih radova na temu „Begovski ručak“, premijerno posluženje slatke Gradačačke kutije, revijalna priprema palačinaka,  Zeničkog čimbura, Begove čorbe ...samo su dio programa ovogodišnjeg festivala“Gastro provincija u pozadini“

 

Pokrovitelji „Gastro provincije u pozadini i ove godine su :Općina Gradačac, TZ TK, Ministarstvo turizma trgovine i saobraćaja TK, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH

 

Istog dana pod pokroviteljstvom načelnika Općine Gradačac g.Edisa Dervišagića na stadionu će se održati „Dan prvačića“ općine Gradačac. Za prvačiće je pripremljen zabavni program koji će svečano obilježiti  početak njihovog školovanja.

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI