BAKIR HADŽIOMEROVIĆ POZITIVNO IZNENADIO GRAĐANE STOCA

Sljedit ću ideje socijaldemokratije Nijaza Durakovića i Bogića Bogićevića

Front 31.08.14, 22:49h

 Sljedit ću ideje socijaldemokratije Nijaza Durakovića i Bogića Bogićevića
Na skupu u Stocu predsjednički kandidat Bakir Hadžiomerović pozitivno je iznenadio prisutne prisjećanjem na zajedničke trenutke za Nijazom Durakovićem i izražavanjem poštovanja prema ideja socijaldemokratije za koju se zalagao osnivač SDP-a BiH

 

Ovih dana Bakir Hadžiomerović, u sklopu priprema za svoju predizbornu kampanju, obilazi gradove i naselja u BiH. Sve veći broj njegovih pristalica je na skupovima, a jedan takav ovih je dana zabilježen u Stocu. Veliki broj SDP-ovih članova, ali i oni koji to nisu, okupili su se na neformalnom druženje u jednom popularnom stolačkom restoranu gdje se tradicionalno „bistri bh. politika“. 

 

Hadžiomerović se na ovome mjestu prisjetio jednog zajedničkog druženja  sa Nijazom Durakovićem, u vrijeme kada je FTV u Stocu radila svoju popularnu tv emisiju „Svako dobro, Bosno i Hercegovino!“ .


-  Za mene su ljudi poput Nijaza Durakovića veoma važni i ja ću, pored politike trenutnog rukovostva SDP-a, sljedit i raditi na realizaciji ideja socijaldemokratije profesora Durakovića, kao osnivača SDP-a. ali i ideja jednog Bogića Bogićevića.

 

Ovakvi stavovi Bakira Hadžiomerovića naišli su na opće odobravanje prisutnih Stočana, odakle familija profestora i političara Nijaza Durakovića vuče svoje porijeklo.

 


(ak/DEPO PORTAL) 

BLIN
KOMENTARI