BRZI TEST OSOBNOSTI

Odaberite oblik i otkrijte da li radite posao za koji ste rođeni?

Zabava 31.08.14, 21:31h

Odaberite oblik i otkrijte da li radite posao za koji ste rođeni?
Ovaj će vam test, koji je osmislila doktorica znanosti Susan Dellinger, pomoći da otkrijete nešto više o sebi i poslu kojim se bavite. Tačnije metoda oblika na kojoj se test temelji, idealna je za prepoznavanje vlastitih kvaliteta, ali i mana koje nas u poslu sputavaju do osjećaja zadovoljstva i postizanja ciljeva

 

Kako biste otkrili da ste pronašli pravo životno zanimanje ili ono najidelanije za vas u budućnosti, potrebno je pažljivo pogledati predložene oblike i izabrati onaj za koji mislite da vas najbolje predstavlja kao osobu. Potom posložite ostale oblike od onoga koji vam je najprivlačniji do najmanje privlačnog.


1. KRUG
Vama su najvažniji dobri međuljudski odnosi, tj. da su oni koji vas okružuju sretni, stoga ne čudi da vas nazivaju 'ljepilom' koji suradnike drže na okupu. U stanju ste stabilizirati grupu i posjedujete visoki kapacitet za empatiju, radost i bol drugih naime osjećate kao svoju vlastitu. No vaše mane poput sklonosti pričanja o drugima, neodlučnosti, lijenosti i samooptuživanja često vas izjedaju i ne dopuštaju da nađete vlastiti mir, kao ni priznanje za uspjeh.


Tipični poslovi: gluma, marketing, povjesničar, domaćica, djelatnik u ljudskim resursima, učitelj, ugostitelj, pisac.


2. KVADRAT
Volite naporno raditi, razboriti ste i uvijek želite završiti ono što ste počeli. Jedna od velikih vrlina u svim životnim situacijama vaša je strpljivost i metodičnost. No s obzirom da ste u stanju svaki detalj u poslu detaljno provjeriti, što usporava odlučnost, teško da ćete dogurati do mjesta šefa. Zbog dominantnog korištenja lijeve polutke mozga, koju karakterizira logičko razmišljanje nikad ne slušate unutarnji glas nego ste u stanju radije satima analizirati kako doći do rješenja nego poslušati intuiciju.


Idealni poslovi za vas: računovođa, bankovni službenik, programer, građevinski radnik, liječnik, inženjer, tajnik, tgovac, vozač.


3. TROUGAO
Rođeni ste menadžer, lako se možete usredotočiti na cilj te promišljeno i brzo analizirati situacije, brzo učite i nove informacije upijate poput spužve. Vrlo ste samopouzdani i u svemu želite biti u pravu, stoga ne čudi kako vam je najteže priznati grešku. Vaše su prednosti kontrola, kritičnost, inovativnost, preciznost,vizija, ambicija, kompetitivnost, odlučnost, fokusiranost, sklonost poštovanju hijerarhije. A na putu prema visoko postavljenim ciljevima ometaju vas nestrpljivost i samoorijentiranost.


Idealni poslovi za vas: arhitekt, poduzetnik, dizajner, ekonomist, direktor, odvjetnik, vojnik, pilot, političar, sindikalist.


4. PRAVOKUGAONIK
Baš kao i prijelazna forma pravougaonika koja nastaje iz jednog oblika prema drugomu tako i vi stalno pokušavate sjediti na dvije stolice. Nikako ne prepoznajete vlastite kvalitete i stalno tražite izlaz iz trenutne situacije. Drugi bi vas okarakterizirali kao zbunjene i ljude s manjkom samopouzdanja, dok vas pak s druge strane odlikuju znatiželja i hrabrost. Pokušat ćete učiniti ono što nitko dotad nije učinio i pitati sve za što drugi nemaju hrabrosti.


Idealni poslovi za vas: poduzetnik, animator, voditelj odjela, performer.


5. CIK-CAK
Vrlo ste kreativni baš kao što oblik cik-cak simbolizira, oslanjate se na maštovitost, imate sposobnost stvoriti uravnotežen pogled na svijet te vidjeti njegovu unutarnju ljepotu. No s druge ste strani vrlo nemirni i ne možete dugo raditi na jednome mjestu. Postaje vam dosadno, posebice jer ste uvjerenja kako ništa nije konačno ni pravilima zapisano. Iako lako osmišljavate ideje problem je što ih teško realizirate jer jednostavno gledate za tri koraka prema naprijed i više vas zanimaju mogućnosti nego stvarnost.


Idealni poslovi za vas: umjetnik, dizajner interijera, izumitelj, glazbenik, profesor, promotor, istraživač, stolar.

 

(Zadovoljna.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

BLIN
KOMENTARI