VIDEO/ DRUGA STRANA EUFORIČNOG DOGAĐAJA NA STADIONU SLAVIJE

Milorad Dodik i Naser Orić u VIP loži na Cecinom koncertu u Istočnom Sarajevu?!

Showbizz 31.08.14, 17:48h

Milorad Dodik i Naser Orić u VIP loži na Cecinom koncertu u Istočnom Sarajevu?!
Prve informacije objelodanile su da je na dugo najavljivanom koncertu Svetlane Cece Ražnatović u Istočnom Sarajevu bilo čak 25.000 ljudi, no BN televizija tvrdi da se okupilo svega šest hiljada ljubitelja srbijanske folk zvijezde, a među njima je bio kompletan politički vrh RS-a. ali i nekadašnji srebrenički komandant Naser Orić

  

 

Iako tv ekipama nije bio dozvoljen pristup tzv. VIP ložama, BN televizija iz pouzdanih izvora saznaje da je na koncertu folk dive Svetlane Cece Ražnatović bio prisutan kompletan politički vrh Republike Srpske na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom.


Takođe saznaje i da je u jednoj od VIP loža bio i Naser Orić.


Načelnika Centra Javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Radenka Vasiljevića BN televizija je pitala kako je moguće da takva, bezbjednosno rizična osoba, bude na istom mjestu gdje i politički vrh Srpske?


- Sva lica za kojima nije raspisana potjernica mogu nesmetano boraviti na takvim skupovima. MUP Republike Srpske nije dozvolio niti je postojao bilo kakav kontakt između ličnosti koje se posebno štite i bilo kakvih drugih kriminalnih ličnosti. Ličnosti koje se posebno štite nisu bile u kontaktu sa bezbjednosno interesantnim licima već su se nalazila na posebnom prostoru koji je bio posebno štićen, kaže u telefonskoj izjavi za BN televiziju Vasiljević.


Prema saznanjima ovog medija koncet je obezbjeđivalo oko 400 pripadnika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, ali načelnik Vasiljević ne želi da precizira tačan broj i kaže bilo je dovoljno policije da se obezbjedi jedan takav skup.


- Dovoljan broj podrazumijeva da se nesmetano obave svi zadaci i da se ličnosti koje se nalaze na javnom skupu, kao i ličnosti koje se posebno štite, obezbijede i da skup prođe bez incidenata, ističe Vasiljević.

 


Koncert je na sreću protekao bez incidenata, ali pripreme koncerta nisu.


U petak 29. avgusta ove godine, došlo je do fizičkog obračuna rukovodstva Fudbalskog kluba Slavija, na čijem stadionu je koncert održan, i predstavnika organizatora koncerta, a desila se i provala u službene prostorije kluba.


Radnik zaposlen na održavanju stadiona i prostorija Fudbalskog kluba Slavija Slavno Jokanović za BN televiziju kaže:


- Negdje oko pola 9 uveče došla je po mene kući patrola policije i pozvali me da dođem na stadion. Kada sam došao zatekao sam provaljena ulazna vrata. Pitao sam šta je bilo i rekli su mi da su vrata provaljena kako bi priključili struju iz našeg objekta. Ne znam zašto su provalili zašto me nisu pozvali? Ja sam uvijek na raspolaganju, u pola dana ili noći uvijek dolazim i kada slijeće helikopter ili kada je nešto drugo u pitanju.


Potvrdu provale i fizičkog obračuna dobijena je i od policije.


- Ekipa koja je izašla na lice mjesta konstatovala je oštećenje službenog ulaza. Dokumentovan je i fizički obračun bez težih tjelesnih povreda. Predmet je predat tužiocu na analizu i procjenu, kaže načelnik CJB Istočno Sarajevo Radenko Vasljević.


Koncert srbijanske folk dive nije privukao očekivan broj posjetilaca. Da li su u pitanju za ovdašnji standard skupe ulaznice, ili nešto drugo ali na koncertu je bilo jedva 6 hiljada gledalaca.


Svetlana Ražnatović nije bila dostupna domaćim medijima, pa smo tako ostali uskraćeni za odgovor na pitanje da li je tačno da je od Beograda do Istočnog Sarajeva i nazad putovala helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske, piše BN TV.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)

 

BLIN
KOMENTARI