VIDEO/ OTPOR DRŽAVNIH SLUŽBENICIMA

Prodavač peciva fizički napao poreznike koji su mu pokušali naplatiti kaznu, a javnost mu čestitala

Hronika 30.08.14, 17:43h

Prodavač peciva fizički napao poreznike koji su mu pokušali naplatiti kaznu, a javnost mu čestitala
Prava rama zbivala se jučer u večernjim satima na Trgu bana Jelačića u Varaždinu. Oko 21:45 sati u varaždinsku policiju došla su dva porezna inspektora kako bi prijavili da ih je 15-ak minuta ranije na trgu verbalno i fizički napao nepoznati muškarac, priopćeno je iz varaždinske policije

Napad se, kazali su poreznici varaždinskim policajcima, dogodio kod štanda za prodaju peciva. Na mjesto događaja poslana su dva policajca, koje je na trgu oko 21:50 dočekao 46-godišnji vlasnik štanda. Pitao je policajce traže li njega, a kada su ga zatražili osobnu iskaznicu, 46-godišnjak je počeo vikati na policajce i vrijeđati ih raznim pogrdnim riječima.


Iako im je isprva odbijao pokazati osobnu iskaznicu, policajci su ga uspjeli smiriti, te ga uvjerili da dođe s njima u postaju. Vlasnik štanda tada je policajce zamolio da stavi kolica za prijevoz tereta u svoj kombi, nakon čega je s njima krenuo prema postaji.

 

Policajca probao udariti glavom i ugristi, u pomoć priskočio građanin

No, nakon što su prošli samo nekoliko metara, 46-godišnjak je u Gajevoj ulici jednog od policajaca pokušao udariti glavom u glavu. Policajac se izmaknuo, te ga je 46-godišnjak udario samo u šilt službene kape. Policajci su ga pokušali savladati uporabom sredstava prisile, te su svo troje pali na pod.

U pomoć policajcima morao je priskočiti nepoznati građanin, nakon čega je 46-godišnjak napokon svladan, te su mu ruke iza leđa vezali lisicama. Za vrijeme borbe 46-godišnjak je, dok su svi troje bili na podu, jednog policajca rukom počeo gušiti, a kada su se pridigli drugog je policajca udario koljenom u međunožje. Policajce je pokušao i ugristi, tako da su ga morali poprskati suzavcem po licu.

 

Iz napada na policiju izašao sa kontuzijom glave i ramena

Kada su ga napokon doveli u postaju, liječnica varaždinske Hitne pomoći utvrdila je da je 46-godišnjak u sukobu dobio kontuziju ramena i glave. Kako se žalio na bolove u desnom ramenu, prebačen je u bolnicu gdje je utvrđeno da ništa nije slomljeno. Jedan policajac u sukobu zadobio je hematom na desnom koljenu i crvenilo lijevog koljena, a drugi policajac zadobio je površinske ozljede koljena.

Protiv 46-godišnjaka podnesena je kaznena prijava zbog prisile prema službenoj osobi na štetu djelatnika Porezne uprave, kao i zbog napada na službenu osobu na štetu dvoje policajaca. Po završenom kriminalističkom istraživanju 46-godišnjak je pušten iz pritvora.

 

Javnost mu čestita
 

A da je javnost mahom stala na stranu varaždinskog trgovca, pokazuju komentari s Indexovog foruma. Forumaši smatraju kako varaždinski prodavač peciva jednostavno više nije želio trpjeti teror Porezne uprave.
 

Prenosimo samo neke od komentara:
 

"To Zagorci, revolucija".
 

"Svaka čast gospodinu sa štanda. OTPOR je jedini način prisiliti ovu gubu sa vlasti i policiju koja je u službi krupnog kapitala i kriminala da saznaju da smo i mi mali ljudi živi. Stoka policijska i politička guba".
 

"Bravo za gospodina. Udri po bagri..."
 

"Čovjeku je više pun k... tih inspektora, milicajaca, poreznjaka, prireznjaka itd. Normalno da je puko na te parazite više iako je to dosta čudno za Hrvate jer mi smo mirne i poslušne ovčice. Doduše, prodaje peciva što budi sumnju da ipak nije Hrvat. Izgleda da svaka druga nacija ima bar malo dostojanstva i karaktera, al ne i Hrvatići!".

"Treba saznati ZAŠTO su inspektori dobili po tamburi? Jesu li oni doveli ovog čovjeka do faze LUDILA?".

 

 

(index.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

BLIN
KOMENTARI