OKRUTNI REŽISER

Kusturica se iživljava nad slavnom glumicom: Bellucci držao u hladnom jezeru dok joj usta nisu poplavjela

Mediji 30.08.14, 16:23h

Kusturica se iživljava nad slavnom glumicom: Bellucci držao u hladnom jezeru dok joj usta nisu poplavjela
Italijanska diva Monica Bellucci opet je u regiji na snimanju Kusturičina filma “Na mliječnom putu”. Kusturičina trilogija lani se snimala na lokacijama diljem Hercegovine, a ove godine dio scena odvija se na crnogorskom području u okolici Kotora i Trebinja
Slavna glumica posjetila je u pauzama snimanja Herceg Novi. Ručala je u restoranu Stanica u zgradi nekadašnje željezničke stanice, koja je danas u vlasništvu Kusturice. Inače, u filmu “Na mliječnom putu” pojavljuje se i sam Kusturica, i to u ulozi monaha, dok je najavljen i dolazak Mikija Manojlovića. Naravno, dolazak Bellucci podigao je najveću prašinu. Bilo je tako i lani, kada se snimalo u Hercegovini i Kusturica je bio tražio strogu diskreciju oko seta. Čini se da razlog tome nije samo skrivanje radnje filma, već i Kusturičine neobične metode rediteljskog rada.
 
 
Glumci koji rade na filmu kažu kako je Kusturica “rediteljski genij”, no i čovjek s visokim zahtjevima. Jedan od glumaca nedavno je u Zagrebu društvu povjerio kako je bio osupnut načinom na koji redatelj tretira Bellucci. - Ne zna se ko je od njih dvoje luđi, on koji je tjera da satima stoji u ledenom jezeru dok joj usta ne poplave ili ona koja sve to trpi i bez riječi radi ono šta joj kaže.
 
 
Čak se dogodilo da je Kusturica pričao sa mnom, minutama, dok je ona cvokotala i tresla se u hladnoj vodi. Meni je pogled sve vrijeme bježao prema jezeru, bilo mi je žao žene, a on nije ni trepnuo. Što je najbolje, nismo uopće razgovarali o važnim stvarima, no on ju je ostavio da čeka – povjerio je glumac. Ništa manje rigorozan Kusturica nije ni prema statistima. U Trebinju je jednog muškarca natjerao da čitav dan leži u mrtvačkom sanduku, a čovjek se nije bunio jer je dobio izdašan honorar. Spominje se i djevojka iz Trebinja koja je, radi potreba filma, morala gola trčkarati trebinjskim parkom.
 
 
 
(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)

 
BLIN
KOMENTARI